Świece wymienione, cewki podmienione z drugiego auta nadal niestety jest to samo, zauważyłem że po składowaniu błędów po wciśnięciu gazu do oporu, zaczyna też przerywać i traci moc. Na obrotach jałowych nie faluje chodzi idealnie wkręca się też idealnie. Stare świece bardzo ładnie wypalone. Komp pokazuje cały czas te same błędy. Z tym przyspieszeniem nie zawsze się to dzieje.
Już zgłupiałem a kasa leci...
Z płynami wszystko ok. Tu nie jest możliwe praktycznie żeby tą przeplywke uwalić. Jakby lewe powietrze łapała to na jałowym inaczej by pracowała a ona jak zegarek i można gazować do odcinki i nic.... Wiem że w dolotowym lubią się uszczelki wysypać, ale to aż słychać po specyficznym dźwięku z okolic przepustnicy... Miałem 4 auta z tym silnikiem i nigdy nie spotkałem się z tym błędem. Jak już lambda padła to druga i emulator wystarczył tu jajka wychodzą
Ostatnio zmieniony przez Luke16 2018-03-18, 00:25, w całości zmieniany 1 raz
Kto ma brudniejszy silnik?? xD Dawno tam nie zaglądałem a tam taka masakra... Pewnie do niedzieli puknie mu 200 tys km :P i serwis maxymalny rozrząd, hamulce tył, nadkola bo poodpadały, oleje filtry, poduszka silnika i pewnie coś się jeszcze znajdzie :P
IMG_20180702_185317344.jpg
Plik ściągnięto 45 raz(y) 208,29 KB
Ostatnio zmieniony przez Luke16 2018-07-02, 19:56, w całości zmieniany 1 raz
Dzisiaj 215 tyś km pyknęło... Przy 202 tyś km zrobiony kompletny rozrząd, oleje i filtry, klocki hamulcowe przód. Myślałem o tylnych bębnach ale po otwarciu było jeszcze 1/3 szczęk i temat odpuszczony. Z zawieszenia nadal nic nie dotykane... Przy 214 tyś km cewka jedna padła, 5 minut roboty i dalej w drogę :P
232 tyś km minęło Dacia dalej bezawaryjna. Dzisiaj przeszła serwis i przegląd gdzie nie było się do czego doczepić. Olej, wszystkie filtry, świece i czujnik zamkniętych drzwi bo kontrolka delikatnie świeciła.
I jeździmy dalej :) Siostra też już naprawiona detaling i git :)
233 tyś km i kolejna wymiana pierwszej sondy... Magneti Marelli po 50 tyś km rozpadła się na dwie części... Teraz wybulone 316zl na NGK od razu inna jazda
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum