chyba coś robię nie tak, pobrałem najnowszą paczkę, wypakowałem do pendriva, i przy wkładaniu pendriva do MN pojawia sie komunikat "brak plików multimedialnych na usb"
MN jest teraz w wersji 4.1.0
Marka: Dacia
Model: NOWY DUSTER 3
Silnik: 1,0 ECO-G
Rocznik: 2024
Wersja: Extreme 5-os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2015 Posty: 1252 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-01-10, 13:38
jurek_kiler napisał/a:
chyba coś robię nie tak, pobrałem najnowszą paczkę, wypakowałem do pendriva, i przy wkładaniu pendriva do MN pojawia sie komunikat "brak plików multimedialnych na usb"
Bo wkładasz pena nie w tym momencie.
Jak się uruchamia MN, powinien być już włożony. Później przechodzi w odczyt media.
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige Pomógł: 24 razy Dołączył: 27 Cze 2018 Posty: 1560 Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2019-02-18, 22:07
Jak poznać, czy MNE zostało uwolnione za pomocą menu Anioła? Niby wszystko poszło ok, system nie zgłosił błędów, MNE się wyłączyło i włączylo, ale jak poznać, czy na pewno się udało?
_________________ EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. Psycho the rapist
i jest OK - teraz kwestia chwili by pojawiło się takie małe okienko i klikasz yes i następuje podmiana map - powyższe na video (poniżej) zrobione sposobem rosyjskim Romana. Nie przy pomocy pendriva Anioła.
Sposób rosyjski Romana po uwolnieniu wersji 9.1.3 informuje o wersji oprogramowania jako 9.1.3.1
Przy aktualizacji map tym sposobem należy jeszcze pamiętać o tym by pliki miały te same nazwy co już zainstalowane, jeśli są różne (nie dotyczy numeru wersji mapy - 2018Q4)to trzeba stare usunąć ręcznie bo zabraknie miejsca w pamięci MNEvo
IMG_20190219_153340_800.jpg
Plik ściągnięto 93 raz(y) 203,95 KB
Ostatnio zmieniony przez d3mol3k 2019-02-19, 16:21, w całości zmieniany 2 razy
Wg mojej wiedzy ten sposób kolegi Anioła nie działa w MN1 .
Model: Duster 2
Silnik: 1.6 Sce
Wersja: Prestige
Wysłany: 2019-03-12, 13:29
Cześć Panowie,
- moja wersja 9.1.3,
- dane zarchiwizowane na penie
- uwolnione - liczba błędów 0
czy uporaliście się z tym błędem jak na filmie?
przed uwolnieniem micom się zawieszał i wyłączał radio,
po włączeniu musiałem wpisywać kod radia.
Po uwolnieniu wywala ten błąd i też restartuje (ale już nie pyta o kod).
Podkreślam, że zależy mi wyłącznie na zmianie wyglądu kolorystyki menu,
ale przez ten error nie mam takiej możliwości.
Film z błędem poniżej:
Erreur de communication -
CTabCnfUI::UpdateMicomValues
Wersja: Prestige Pomógł: 24 razy Dołączył: 27 Cze 2018 Posty: 1560 Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2019-03-12, 16:24
Nie musisz uwalniać, żeby zmienić kolorystykę menu. Inna sprawa, że ja się w to bawiłem przed uwolnieniem i normalnie kodami. Wszystko szło bez problemu. Żaden error mi nie wyskoczył.
Dopiero potem Anioł stworzył ten program, co wszystko ułatwia, ale nie używałem go do wejścia w MICOM.
Wysłany: 2019-03-12, 16:59
Normalnie wchodziłem sekretnymi kodami z włożonym pendrivem z plikiem, który zezwalał na wejście do MICOM i dokonywanie w nim zmian. Na forum było o tym kilka razy.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3960 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-03-12, 17:24
Tutiszelest napisał/a:
a podpowiesz jaki był Twój sposób?
Aby zrobić te zmiany wchodzimy w Micom normalnymi sprzętowymi kodami i żadnych błędów nie ma- nie wchodziłem nigdy poprzez to menu z pendrive. Ma ono niestety trochę błędów.
O kodach ładnie opisano np. TUTAJ
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2019-03-12, 17:40, w całości zmieniany 3 razy
Model: Duster 2
Silnik: 1.6 Sce
Wersja: Prestige
Wysłany: 2019-03-13, 08:17
spróbowałem tego sposobu i nie wiem co jest powodem, ale nie chciało wprowadzić mi zmian.
Zaryzykowałem więc i w programie Anioła kliknąłem w error OK i zmieniłem kolorystykę
zanim radio zdążyło się zrestartować i w końcu cieszę się radiem od Renault:)
Wysłany: 2019-03-13, 10:32
Tutiszelest napisał/a:
spróbowałem tego sposobu i nie wiem co jest powodem, ale nie chciało wprowadzić mi zmian.
Bo radio nie tylko musi się wyłączyć, ale też trzeba poczekać z 5-15 minut, żeby wyłączyło się podtrzymanie zasilania i inne takie. Słowem - musi się zrestartować.
Mediana 4. 1. Za pomocą wersji 1.6 Anioła po wejściu kodami do Windowsa uruchamiam w menu rozszerzonym micomconfig. Zmieniłem czas podtrzymania kamery na 500. Niestety podpiero po którymś razie, ponieważ po około 20 sekundach Micom automatycznie zapisuje i resetuje system. Jak dla mnie jest to za krótko. Jak można ten czas wydłużyć lub ewentualnie pozostawić do czasu ręcznego naciśnięciu przycisku zapisz
Wersja 1.6. . Micom Manager a Micom Config to totalnie inne programy. Zrobiłem wejście do Micom Config jednak po około 25s od wejścia radio wyłączy się.
A szkoda. Może na forum jest jakiś programista informatyk to by sobie poradził. Gdzieś to w skryptach jest to zapisane- tak myślę. Przeglądałem skrypty . Są tam zapisy typu " sleep ( 200)".
Może to jest czas opóźnienia wykonania polecenia. Mogę się mylić z racji, że jestem budowlańcem. Może jednak znajdzie się ktoś kto to ogarnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum