Co to znaczy TTTM?
W mojej Lodgy z tego roku wyskoczyła uszczelka na łączeniu w progu tylnych prawych drzwi. Włożyłem ją, ale podejrzewam iż znowu wyskoczy za jakiś czas
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Uszczelki wymienione jakieś 4 miesiące i znowu powoli zaczynaj się odkształcać. Tym sposobem czeka mnie już n-ta wizyta w ASO. Mam jedynie nadzieje że nie będę musiał jechać dwa razy w celu jej wymiany .
Ostatnio zmieniony przez brzuch0 2018-04-18, 12:25, w całości zmieniany 1 raz
Odświeże trochę. Ja mam auto miesiąc i już drugi raz jade na wymiane bo odkształciła się w tym samym miejscu co za pierwszym razem. I teraz pytanie czy serwis próbował tą starą jakoś poprawić czy dali tak jak obiecali nową. Zastanawia mnie jeszcze mocowanie dolnej uszczelki przy progu przy tylnich drzwiach. Kilka razy mi wyskoczyła i jak ją wsadzałem zobaczyłem że jest ona mocowana to takiej rynienki , ta rynienka jest przymocowana do kawalka platiku a on jest tylko wsadzony pod tapicerkę. TTTM czy reklamować bo z drugiej stron mam to samo a wiadomo jak wsiadają dzieci do auta.
u mnie wymieniono 3 metry uszczelki pomiędzy karoserią a drzwiami tylnymi i przednimi, cały pas boczny, uszczelka gruba i masywna, ale odkleiła się po 2 latach w 3 miejscach, więc zażądałem wymiany na nową i zrobili, teraz jest ok!
Dzisiaj odebrałem samochód. Niestety w serwisie wymienili dwie uszczelki i za każdym razem po kilkunastu minutach uszczelka znowu się odkształcała. Stwierdzili , że coś jest źle wyprofilowane w samych drzwiach , sporządzili dokumentację i wysłali do RP. Teraz pytanie , czy będą mi wymieniać całe drzwi , czy po chamsku po decyzji RP wezną szlifierkę zeszlifują te miejsce? Tylko wtedy by musieli całe drzwi malować ?? I jak na to gwarancja , jak np. w miejscu gdzie szlifowali/malowali wylezie rdza po np. 4 latach. Co teraz z tym fantem robić ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum