Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

 Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Regulowany bieg przerywany wycieraczek
Autor Wiadomość
rob_plk 


Marka: Dacia
Model: D
Silnik: 1.6SCE
Dołączył: 16 Gru 2018
Posty: 35
Skąd: skąd
Wysłany: 2019-09-10, 18:59   

Zadziała, jak pozostawimy starą podstawę z gniazdem a przełożymy wajchę. Ja tak zrobiłem, bo na alledrogo jak w sam raz nie było dostępnych bez auto.
 
sabb 


Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1.2
Rocznik: 2017
Wersja: Laureate
Dołączył: 29 Paź 2017
Posty: 27
Skąd: Śląskie
Wysłany: 2019-10-08, 17:29   

Po wymianie na manetkę od clio IV, przelutowaniu kabelków zgodnie z instrukcją na forum wypróbowałem jej działanie. Przycisk podzielony na dwie części przełącza wskazania komputera pokładowego(dół) oraz umożliwia jednokrotne wahnięcie wycieraczek(góra).OK. Potem zmiany poprzez ddt4all i ...klapa.Udało mi się co prawda wyłączyć ''merdanie ogonkiem'' ale w kwestii interwałów wycieraczek - porażka ! Nie działa żaden(interwał) a przyciągnięcie w celu uruchomienia spryskiwacza ...uruchamia tylko spryskiwacz nie włączając wycieraczki.Czy mógłby ktoś coś podpowiedzieć ?
Ostatnio zmieniony przez sabb 2019-10-08, 17:32, w całości zmieniany 1 raz  
 
shrek 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os.
Pomógł: 51 razy
Wiek: 39
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 2746
Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2019-10-09, 06:16   

Sprawdź jeszcze raz ustawienia ddt, bo jest coraz wiecej przypadkow gdzie użytkownicy obsługujący program wybieraja moduł, nie naciskaja ODŚWIEŻ, zmieniaja ustawienie, naciskaja zapisz i tragedia gotowa.

Mam nadzieje, że czytałeś forum i nie podmieniłeś na manetke "auto".

Sprawdz czy manetka jest sprawna.
_________________
Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
 
sabb 


Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1.2
Rocznik: 2017
Wersja: Laureate
Dołączył: 29 Paź 2017
Posty: 27
Skąd: Śląskie
Wysłany: 2019-10-09, 13:34   

Manetka bez napisu AUTO.Wróciłem do poprzednich ustawień,znowu mam jeden interwał pracy wycieraczek,jedno wahnięcie ( przycisk górny),komp.(przycisk dolny).No i oczywiście merdanie ogonkiem.
 
shrek 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os.
Pomógł: 51 razy
Wiek: 39
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 2746
Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2019-10-09, 21:13   

Jak wszystko wróciło do normy, to:
Cytat:
Wchodzimy w UCH (BCM, moduł komfortu) np. dla Sandero II: T4_VS_BCM_DDT2000_SW15_1 
Z listy rozwijamy Front Wiper > Front Wiper - Configuration 
Zmieniamy INTERMITTENT_RING_CF na true 
Klikamy Send 
_________________
Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
 
sabb 


Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1.2
Rocznik: 2017
Wersja: Laureate
Dołączył: 29 Paź 2017
Posty: 27
Skąd: Śląskie
Wysłany: 2019-10-10, 14:56   

Dzięki shrek .
Ostatnio zmieniony przez sabb 2019-10-10, 15:07, w całości zmieniany 2 razy  
 
sabb 


Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1.2
Rocznik: 2017
Wersja: Laureate
Dołączył: 29 Paź 2017
Posty: 27
Skąd: Śląskie
Wysłany: 2019-10-10, 22:20   

Okazało się że ściągnąłem jakąś ubogą wersję ddt i nie mogłem znaleźć tego co trzeba. Teraz jest już OK . Nareszcie można regulować wycieraczki i nie merdać ogonkiem. Dzięki za wskazówki !
 
Mamert 


Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 SCe 110 LPG
Rocznik: 2018
Wersja: Laureate Plus 7 os.
Pomógł: 8 razy
Wiek: 47
Dołączył: 31 Mar 2008
Posty: 1104
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2019-11-17, 19:20   

Zrobione ! :-)
 
Krystian67 


Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1.6 Sce 100 KM
Rocznik: 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 28 Paź 2017
Posty: 253
Skąd: Chorzow
Wysłany: 2019-12-27, 09:30   Regulacja pracy wycieraczek .

Czesc. Naczytałem sie już paru rozwiazan na ten temat w daciach. Moje pyt. czy coś oprócz własnych inwencji zmieniło się w tym temacie. Mam na mysli jakieś regulacje przez serwis w komputerze. Nie moge grzebac .A czas miedzy ruchami jest dla mnie zbyt długi.
 
dudu$ 



Marka: Dacia
Model: Logan MCV II
Silnik: D4F 1.2 16V
Rocznik: 2016
Wersja: Laureate
Pomógł: 25 razy
Wiek: 33
Dołączył: 21 Mar 2017
Posty: 1058
Skąd: Ząbki

Wysłany: 2019-12-27, 16:30   

Nic serwis z tym nie zrobi. Kup na Allegro manetkę od Clio IV / Captura ( BEZ napisu AUTO!!!) , zaprogramuj ją i ciesz się płynną regulacją wycieraczek. Koszt znikomy, jak dobrze trafisz wyjdzie Cię 50zł. Nie pisz, że nie możesz bo możesz. Ja poprzednia Lodgy miałem na gwarancji i z wymieniona manetka pojechałem na przeglad techniczny po 3 latach. W ASO stwierdzili, że nie działa mi jeden z przycisków na manetce ( w tej z Clio IV są 2 przyciski a nie tak jak w Daciach 1) i chcieli wymienić ja na gwarancji, ja powiedziałem broń boże i temat został zakończony.

https://allegro.pl/oferta/manetka-przelacznik-wycieraczek-renault-clio-iv-8505951647

https://allegro.pl/oferta/manetka-przelacznik-clio-iv-trafic-iii-captur-8760545740

https://allegro.pl/oferta/manetka-wycieraczek-renault-clio-iv-0-9b-fl-18r-5d-8763777684

Jak uda ci się trafić to znajdziesz tą manetkę z przesyłka za 50zł, ja już dwie tak znalazłem a nawet jak ci się nie uda to i tak warto zainwestować te 100zł, chyba każdy z forumowiczów kto ją wymienił Tobie to powie.

Pozdrawiam
 
Krystian67 


Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1.6 Sce 100 KM
Rocznik: 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 28 Paź 2017
Posty: 253
Skąd: Chorzow
Wysłany: 2019-12-27, 20:03   

Gdzie widnieje ten napis auto. Zeby wiedziec co powiedziec sprzedawcy. A jeszcze wejscie w komputer. Czy wpiecie jest rejestrowane .Chodzi mi czy serwis wie o dokonywanych zmianach w ustawieniach
 
Krystian67 


Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1.6 Sce 100 KM
Rocznik: 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 28 Paź 2017
Posty: 253
Skąd: Chorzow
Wysłany: 2019-12-27, 20:17   

ok spiesze bo rozumie co znaczy napis auto. Ale zapytam bo nie mam pod ręką samochodu , gdzie jest drugi przycisk niby nie obsługiwany.
 
toka93 


Marka: Dacia
Model: Sandero II Stepway FL
Silnik: 0,9 TCE
Rocznik: 2017
Wersja: Stepway
Pomógł: 30 razy
Dołączył: 02 Mar 2019
Posty: 1058
Skąd: Radzionków

Wysłany: 2019-12-27, 20:21   

Z boku. W Daci jest jeden. W Renault 2 "góra" i "dół".
_________________
Sprzedaż części nowych i używanych
 
dudu$ 



Marka: Dacia
Model: Logan MCV II
Silnik: D4F 1.2 16V
Rocznik: 2016
Wersja: Laureate
Pomógł: 25 razy
Wiek: 33
Dołączył: 21 Mar 2017
Posty: 1058
Skąd: Ząbki

Wysłany: 2019-12-27, 21:30   

Krystian67 napisał/a:
ok spiesze bo rozumie co znaczy napis auto. Ale zapytam bo nie mam pod ręką samochodu , gdzie jest drugi przycisk niby nie obsługiwany.


kup jedna z tych co podałem linki, na 100% będą działać
 
Krystian67 


Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1.6 Sce 100 KM
Rocznik: 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 28 Paź 2017
Posty: 253
Skąd: Chorzow
Wysłany: 2019-12-28, 10:27   

ok. Tu dzięki . Utwierdzcie mnie jeszcze moim pytaniem o zmianę w kompie. Jak wyżej mój wpis.
 
dudu$ 



Marka: Dacia
Model: Logan MCV II
Silnik: D4F 1.2 16V
Rocznik: 2016
Wersja: Laureate
Pomógł: 25 razy
Wiek: 33
Dołączył: 21 Mar 2017
Posty: 1058
Skąd: Ząbki

Wysłany: 2019-12-28, 12:23   

Poczytaj w poniższym linku wszystko masz tam napisane, prościej się nie da już wytłumaczyć. Najważniejsze aby kupić dobry interfejs po BT najlepiej Icar2 lub Icar3 oraz należy ściągnąć porządna wersję ddt4all - ja polecam wersję której instalka zajmuje ponad 150mb bo ta np działa. Ja na początku miałem problemy z ogarnięciem swojego auta własnie przez program który niby u innych forumowiczów działał a u mnie nie chciał. Od kiedy znalazłem działającą wersję nie mailem problemu ze zmianą parametrów w swoich 2 poprzednich daciach i oczywiście obecnej.

http://www.daciaklub.pl/f...er=asc&start=50
 
buladag 


Marka: Dacia
Model: Lodgy SL Techroad
Silnik: 1.6
Wersja: Techroad 7 os.
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 28 Maj 2019
Posty: 449
Skąd: -:-
Wysłany: 2020-01-08, 20:09   


Aktywowane w Lodgy 2019. Górny przycisk przerobiony na pojedyńcze machnięcie, manetka młodszą o 3 miesiące od tej z auta.
Ciekawostka, po podpięciu i nie ruszając nic w ddt4all po włączeniu wycieraczki tył ta machała dwa razy.
 
Remi 



Marka: DACIA
Model: LOGAN
Silnik: TCE 100
Rocznik: 2020
Wersja: Laureate
Dołączył: 21 Kwi 2020
Posty: 11
Skąd: Polska / Francja
Wysłany: 2020-07-11, 19:28   

Witam

Szukam REGULOWANY PRZEŁĄCZNIK WYCIERACZEK do Logan II (2020) bez wycieraczka tyl.

Kto wie referencja ?

Ten nie jest ok : https://allegro.pl/oferta/oe-przelacznik-manetka-wycieraczek-trafic-iii-14-8843044190

(VALEO: 251697
RENAULT: 252607202R
RENAULT: 255670610R)

Dziekuje :)
  
 
laisar 
Moderator



Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2007
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 342 razy
Wiek: 44
Dołączył: 16 Wrz 2007
Posty: 16433
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-07-11, 23:50   

Remi napisał/a:
Szukam REGULOWANY PRZEŁĄCZNIK WYCIERACZEK do Logan II (2020) bez wycieraczka tyl

Nie znam, ale przecież można użyć tego z clio IV/captura - tylna wycieraczka będzie po prostu niepodłączona.

Remi napisał/a:
Ten nie jest ok

Dlaczego? Mocowanie wygląda na identyczne...
  
 
Remi 



Marka: DACIA
Model: LOGAN
Silnik: TCE 100
Rocznik: 2020
Wersja: Laureate
Dołączył: 21 Kwi 2020
Posty: 11
Skąd: Polska / Francja
Wysłany: 2020-07-12, 09:33   

Laisar, kupiłem i nie działa :)
 
laisar 
Moderator



Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2007
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 342 razy
Wiek: 44
Dołączył: 16 Wrz 2007
Posty: 16433
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-07-12, 16:07   

Remi napisał/a:
nie działa

W ogóle czy tylko tryb regulowany?
 
Remi 



Marka: DACIA
Model: LOGAN
Silnik: TCE 100
Rocznik: 2020
Wersja: Laureate
Dołączył: 21 Kwi 2020
Posty: 11
Skąd: Polska / Francja
Wysłany: 2020-07-12, 18:28   

Ogóle :)
 
Marek1603 


Marka: Dacia,
Model: 1300, Lodgy, Duster
Silnik: 1.3 8V, 1.6MPI, 1.6Sce 4x4 AT
Rocznik: 1981, 2014, 2016
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 102 razy
Wiek: 46
Dołączył: 27 Gru 2007
Posty: 7149
Skąd: Olkusz
Wysłany: 2020-07-12, 19:25   

Ta będzie działać.
https://allegro.pl/oferta/manetka-przelacznik-wycieraczek-renault-clio-iv-8505951647

I cały zespół z pasującą manetką.
https://allegro.pl/oferta/tasma-przelacznik-zespolony-manetki-clio-iv-captur-9286210141
 
Remi 



Marka: DACIA
Model: LOGAN
Silnik: TCE 100
Rocznik: 2020
Wersja: Laureate
Dołączył: 21 Kwi 2020
Posty: 11
Skąd: Polska / Francja
Wysłany: 2020-07-12, 19:27   

Marek1603 napisał/a:
Ta będzie działać.
https://allegro.pl/oferta/manetka-przelacznik-wycieraczek-renault-clio-iv-8505951647

I cały zespół z pasującą manetką.
https://allegro.pl/oferta/tasma-przelacznik-zespolony-manetki-clio-iv-captur-9286210141


Dziekuje :)

Szukam bez tyl, jest?
 
Marek1603 


Marka: Dacia,
Model: 1300, Lodgy, Duster
Silnik: 1.3 8V, 1.6MPI, 1.6Sce 4x4 AT
Rocznik: 1981, 2014, 2016
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 102 razy
Wiek: 46
Dołączył: 27 Gru 2007
Posty: 7149
Skąd: Olkusz
Wysłany: Wczoraj 10:17   

Proszę.
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne