Jestem właśnie po uwolnieniu Media Nav 4.06 i wgraniu map Igo Here 2018.q4. Niestety od kilku dni borykam się z problem "Fatal error occured in main thread". Usunąłem orginalene mapy i wszystkie licencje. Zostawiłem tylko licencję dołącząną do map. Gdy błąd się pojawia są dwa objawy: albo radio działa nawigacja nie odpala się lub ekran zamarza na ekranie powitalnym nawigacji z przyciskiem "zgadzam się". Poza tym po błędzie telefon podłączony po bluetooth wariuje (wyłącza się karta sim). Dodam że błąd wyskakuje czasem po 5 min, czasem po 30 min a czasem wogóle nie na całej trasie. Mam pytania:
1. Jakie pliki powinny być w folderze license? Czy wszystkie pliki .lyc powinny być usunięte?
2. Czy może to być związane z funkcją bluettoth a nie z nawigacją?
3. Czy ktoś już miał taki przypadek?
Marka: Dacia
Model: NOWY DUSTER 3
Silnik: 1,0 ECO-G
Rocznik: 2024
Wersja: Extreme 5-os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2015 Posty: 1248 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-06-06, 08:23
Na MN1 musisz wczytać plik naprawczy 2GB , wcześniej był opisywany, znajdziesz go w temacie MN1. Potem możesz zacząć od początku uwalniać i licencji nie kasuj. Zajmują naprawdę malutko miejsca, więc można je dodawać spokojnie.
Nie bardzo widzę zależność Bluetooth z nawigacja. Raczej z twoim telefonem.
Nie opisałeś co wgrałeś , jak dużo map /ograniczenie pamięci!/, co masz na CARD2 . Czasami można mieć uszkodzone też pliki konfiguracyjne mapy NNG .
Ostatnio zmieniony przez paul7 2019-06-06, 08:28, w całości zmieniany 2 razy
Mam wgrane mapy polski, niemiec, austrii , czech i słowacji.
Wyczyściłem SD2 i testuję. Do tej pory raz mi się nawigacja zawiesiła po wyczyszczeniu SD2 ale póki co bez błędu. Mapa zawiesiła się gdy wyświetlił się komunikat o wiadomościach z radia. Wyłączyłem opcję wiadomości i testuje dalej.
Witam.
Od jakiegoś czasu borykam się z tym samym problemem.
Chciałem wgrać ten plik ratunkowy, ale niestety linki nie działają.
Czy mogę prosić o to aby ktoś mi podesłał ten plik ratunkowy? Z góry dziękuję
Bardzo dziękuję za link.
Wgranie pliku ratunkowego 2GB, to wrzucenie go na sformatowanego w fat32 pendraka i podłączenie do MN?
Po tej operacji będzie fabryczne 4.0.3?
Jeśli wcześniej miałem aktywowaną kamerę cofania to czy ona nadal będzie aktywna?
Ten plik nie zmienia wersji systemu ani nie zmienia ustawień ( kamery)
Jedyne co robi to wgrywa mapy takie jakie były fabrycznie na tym sprzęcie w chwili zakupu samochodu . Jeśli system był uwolniony to przywraca do stanu sprzed uwolnienia .
Witam,
Nie wiem czy dobrze że tutaj piszę. Nie chcę zakładać nowego tematu.
Nawigacja w Dusterze 1FL 2014, Duster LG V 4.02. Długo się uruchamia. Czasami 4 razy pod rząd zanim się załączy radio po czym wyświetla błąd:
"FATAL ERROR OCCURED IN MAIN THREAD
Address: 0x000ea884
EXEPTATIN 0xC0000005
Potem, czasami nie działa regulacja głośności, ani z pulpitu ani z pilota kierownicy.
Nie mogę wejść do menu nawigacji.
Godzina się nie aktualizuje, nie mogę ustawić godziny ręcznie.
Masz Mn1 . Wszystko wskazuje że padła juz kośc pamięci eMMC. Można naprawic poprzez wymiane na kartę SD. Albo przyslij do mnie zobaczymy czy da sie naprawić . Sznase sa ale niewielki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum