Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

 Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Zmiana radia na MediaNav
Autor Wiadomość
laisar 
Moderator



Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2007
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 342 razy
Wiek: 44
Dołączył: 16 Wrz 2007
Posty: 16447
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-05-25, 11:25   

Killer King napisał/a:
Czy w miejsce klasyczne radia w Sandero można wsadzić nowe klasyczne z Dustera II

Tak.
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 63 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3750
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-05-25, 11:27   

Ad 1. Po wersji SW na naklejce .
MN1 - soft 1.x.x do 4.1.0
MN2 soft od 5.2.7 do 9.1.3
MN3 soft od 1.X.XX.X
Myślę że taniej kupisz u klubowego dostawcy niż na Allegro ( odezwij się do niego przez PM robson330) Polecam zakup od niego bo sam u niego kupowałem .
Ad.2
Tak o ile nie jest konieczne dopisywanie VIN-u ( ktoś zgłaszał z tym problem) a ja tego nie sprawdzałem.
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
Killer King 


Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1.2
Rocznik: 2017
Wersja: Laureate
Dołączył: 07 Kwi 2019
Posty: 62
Skąd: Bielsko Biała
Wysłany: 2020-05-25, 11:40   

Już widzę, że jest problem z kostkami, da się jakoś obejść ?

Classic .jpg
Plik ściągnięto 9 raz(y) 55,31 KB

Ostatnio zmieniony przez Killer King 2020-05-25, 11:41, w całości zmieniany 1 raz  
 
dudu$ 



Marka: Dacia
Model: Logan MCV II
Silnik: D4F 1.2 16V
Rocznik: 2016
Wersja: Laureate
Pomógł: 25 razy
Wiek: 33
Dołączył: 21 Mar 2017
Posty: 1065
Skąd: Ząbki
Wysłany: 2020-05-25, 17:07   

Pewnie trzeba poszukać przejściówki z Dustera II. Z tego co pamiętam, kilka osób na forum pisało, że nie może wymienić seryjnego radia P&P na MNE ponieważ są inne złącza. Oczywiście okazało się , że gdzieś tam głębiej schowana była przejściówka po odłączeniu której można było podpiąć bez problemu MNE więc musisz szukać takiej przejściówki, jak się mylę to proszę poprawić :)
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 63 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3750
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-05-25, 17:14   

tak właśnie jest
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
Shuruppak 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 sce
Rocznik: 2019
Wersja: Essential
Dołączył: 11 Maj 2020
Posty: 11
Skąd: Lublin
Wysłany: 2020-05-25, 21:42   

Jeszcze ja dorzucę jedno pytanko, chociaż pewnie trochę dziecinne i być może już było, tylko nie znalazłem info, ale czy MediaNav, dajmy na to z Renault Clio czy Captura będzie pasować do Dustera II, czy nie będzie problemu z podpięciem? Nie chodzi o kostki, bo z zewnątrz wszystko jest takie samo. Chodzi bardziej o soft, różne ekrany powiatalne (logo renault, logo dacii). Na zdrowy rozum wszystko i tak wychodzi od renault więc wydaje mi się, że wszystko jedno, ale chciałbym się jednak upewnić ? ;-) ;-)
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 63 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3750
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-05-25, 21:46   

Logo zawsze można zmienić :)
Wszystko masz do ustawienia w MICOM Test
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
Shuruppak 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 sce
Rocznik: 2019
Wersja: Essential
Dołączył: 11 Maj 2020
Posty: 11
Skąd: Lublin
Wysłany: 2020-05-25, 21:47   

Wielkie dzięki :D
 
gggg 


Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 24 Lip 2018
Posty: 345
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2020-06-19, 17:46   

Jakie oznaczenia na naklejce radia określają, że ma dab+ ? Chodzi o radio z obsługą AA.
Ostatnio zmieniony przez gggg 2020-06-19, 17:47, w całości zmieniany 1 raz  
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 63 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3750
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-06-19, 19:47   

MN3 mają oznaczenie LAN 5800.
Jak rozpoznać po naklejce wersję hardware/Config - nie udało mi się dojść.
Najprostsze jest sprawdzenie czy ma trzy gniazda fakra . DAB to gniazdo fakra koloru brązowego.
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
gggg 


Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 24 Lip 2018
Posty: 345
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2020-06-19, 21:41   

W ogłoszeniu jest tylko zdjęcie z przodu radia i od góry gdzie jest naklejka. Dlatego moje pytanie.
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 63 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3750
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-06-20, 13:03   

To trzeba poprosić sprzedającego o zdjęcia z tyłu :)
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
gggg 


Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 24 Lip 2018
Posty: 345
Skąd: Śląsk
  Wysłany: 2020-06-20, 13:42   

I tak też zrobiłem.
 
gggg 


Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 24 Lip 2018
Posty: 345
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2020-06-25, 10:21   

Posiadam już zdjęcia. Czy ma DAB+?

1.jpg
Plik ściągnięto 14 raz(y) 90,54 KB

Resized_20200625_092419_8591.jpeg
Plik ściągnięto 43 raz(y) 197,87 KB

Resized_20200625_092425_6184.jpeg
Plik ściągnięto 36 raz(y) 144,96 KB

 
laisar 
Moderator



Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2007
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 342 razy
Wiek: 44
Dołączył: 16 Wrz 2007
Posty: 16447
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-06-25, 11:07   

A widzisz 3 gniazda, z których jedno jest brązowe? http://www.daciaklub.pl/f...1809267#1809267 - 5 postów wyżej.
 
laisar 
Moderator



Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2007
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 342 razy
Wiek: 44
Dołączył: 16 Wrz 2007
Posty: 16447
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-06-25, 12:20   

gggg napisał/a:
Widziałem tylko po nazwach gniazd nie jestem taki obyty. Dlatego wolałem się upewnić.

Moja odpowiedź to nie był jakiś zarzut, tylko... walenie "wędką" po głowie, zamiast samego rzutu "rybą" ;)

Cytat:
Tym bardziej po napisie na naklejce co zaznaczyłem w drugim zdjęciu. Pisze zakres fal FM i AM.

"Only for Saudi Arabia Certification Use".

Cytat:
Gość nie posiada kodu do radia a pochodzi ono z demontażu tak więc nie mam jak sprawdzić nawet jakie ma mapy. Nie wiem czy to warto ryzykować z zakupem tego radia i czy potem ustalę kod do niego.

Tak - http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=5962
 
gggg 


Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 24 Lip 2018
Posty: 345
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2020-06-29, 17:15   

Czy media nav kupione z innego samochodu będzie działało w moim? Chodzi mi o to czy w radiu musi być także wprowadzony vin mojego pojazdu aby działało?
 
laisar 
Moderator



Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2007
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 342 razy
Wiek: 44
Dołączył: 16 Wrz 2007
Posty: 16447
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-06-29, 18:26   

Do tej pory radia z daciek nie były kodowane, ale jeden z kolegów kupił kiedyś klasyczne demontowane z jakiejś renówki i ono miało bodajże wpisany VIN.

Z MN raczej nie powinno być problemu.
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 63 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3750
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-06-29, 21:48   

Standardowo są zabezpieczone kodem antykradzieżowym.
VIN tez maja wpisany ale MN1/2/3 nie sprawdza numeru VIN z resztą samochodu.
Wpisanie VIN jest jednak czasami przydatne ( gdyby zostało skradzione to można podać Policji że ma wpisany VIN) może pomoże w znalezieniu złodzieja?
Ale do tej pory nie słyszałem żeby były kradzione.
Chyba jest za tanie żeby złodziejom opłacało się ryzykować :)
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
shrek 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os.
Pomógł: 51 razy
Wiek: 39
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 2769
Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2020-07-01, 19:16   

gggg napisał/a:
Czy media nav kupione z innego samochodu będzie działało w moim? Chodzi mi o to czy w radiu musi być także wprowadzony vin mojego pojazdu aby działało?


Wszystko będzie działać i nie trzeba zmieniać vin w radiu, a antenę gps można przymocowac pod radiem jest tam dużo miejsca.
_________________
Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
 
gggg 


Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 24 Lip 2018
Posty: 345
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2020-07-01, 21:44   

Dzięki za info. Co do anten to wszystkie mamzamintowane fabrycznie tzn.gps,dab+, gdyż obecnie mam media nav evo 2 na windzie.
 
shrek 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os.
Pomógł: 51 razy
Wiek: 39
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 2769
Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2020-07-02, 01:17   

Tak dla info.
W mojej daci miałem mn1 zmieniłem na 2.
Mn1 montowalem w Bravo2
Mn2 Jumper czy Boxer
Mn3evo od jas _pik podłączyłem do lody.
W dwóch pierwszych nie podłączyłem nawet can H i L. Skutkuje to brakiem info o prędkości pojazdu przeklamaniem nawigacji po utracie sygnału gps (np. Tunel).
_________________
Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
 
gggg 


Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 24 Lip 2018
Posty: 345
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2020-07-02, 09:48   

Sorry za literówkę" mamzamintowane" mam zamontowane
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne