Zgadzam się z wszystkimi punktami mam tylko dwie uwagi:
1) klima w Lodgy jest mocno okrojona byłbym wstanie dopłacić kilka tysięcy za opcję np klimy automatycznej i wydajnej
2) zawieszenie to akurat mniej mnie razi, ale też mogłaby być opcja Stepway z lepszym zawieszeniem, a nie tylko wizualnie i też nie miałbym problemu dopłacić
Cała reszta zbędna np. grubsze blachy, lepsze wyciszenie i bajery typu czujniki zmierzchu, inteligentne systemy parkowania itp itd.
Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017 Pomógł: 53 razy Dołączył: 02 Mar 2019 Posty: 1793 Skąd: Radzionków
Wysłany: 2020-10-12, 19:04
Klima w Lodgy nie jest okrojona i jest wydajna, jednak przy tak dużym aucie musi mieć nawiewy na tył pojazdu. Tymi małymi wylotami z przodu nie rady nadmuchać na sam tył auta i to jeszcze tak mocno oszklonego jak Lodgy, zresztą w dokkerze podobnie.
Wychodzi po prostu w tym momencie niska cena pojazdu.
Chodzi mi o moc np w "starym" Passacie jak klima wiała bezpośrednio na mnie to miałem sople pod nosem, a w Lodgy jak ustawiam klimę bezpośrednio na siebie to jest chłodno, ale nie muszę zmniejszać mocy może dmuchać na maxa cały czas ( oczywiście wolę słabsza klimę bo jest zdrowsza dla organizmu niż arktyczna wydajność).
Panowie a orientujecie się jaki jest system sprawdzania ciśnienia opon w Duster ? Bezpośredni czy pośredni (ABS+ESP itd) ? Bo szukam kompletu kół zimowych i nie wiem czy muszę szukać z czujnikami czy bez.
Ok, dzięki za info. Rozglądam się za felgami, bo planuję wydębić opony zimowe 17 od Dilera (jak nie to kupie) i podobają mi się felgi Alkatec RX9 Black Polished 17. Nie mam bladego pojęcia co to za firma, ale nie widziałem jej w top 10 :) Może ktoś miał takie felgi lub podobne tego producenta ?
Kwestia 2 tygodni i będę w końcu posiadaczem Dustera, zamówiłem sobie odstraszacz do kun itd z firmy Viano. Szukam jeszcze uszczelki pod maskę. Możecie zapodać linka do czegoś dobrego i sprawdzonego ?
Jeszcze nie odebrana, ale przymierzam się do zakupu opon zimowych i felg, bo lada moment trzeba będzie i tak zmienić ogumienie. Zwlekałem z zakupem czekając na to co zaproponuje mi salon. Zależało mi na 17 zimowych + alu, ale Alu nie mają, a cena samych opon jest wyższa niż w sklepie. Zaproponowano mi komplet kół zimowych na stalowych felgach 16. Prawdopodobnie je wezmę, ale od razu sprzedam.
będą OK ? Różni się ET, otwór centralny i szerokość od oryginalnych alu 17 z Dustera. Czy to będzie problem ? Ma to na coś jakiś większy wpływ ?
O felgach to tu
http://www.daciaklub.pl/f...r=asc&start=600
Jeżeli chodzi o ET to mniejsze bardziej wysuwa felgę na zewnątrz auta i opona będzie wystawać tym bardziej że felga jest o 1" szersza, co do otworu centralnego to jeżeli jest większy można zastosować pierścienie centrujące.
Ostatnio zmieniony przez Black Dusty 2020-11-09, 10:55, w całości zmieniany 1 raz
Jeszcze nie odebrana, ale przymierzam się do zakupu opon zimowych i felg, bo lada moment trzeba będzie i tak zmienić ogumienie. Zwlekałem z zakupem czekając na to co zaproponuje mi salon. Zależało mi na 17 zimowych + alu, ale Alu nie mają, a cena samych opon jest wyższa niż w sklepie. Zaproponowano mi komplet kół zimowych na stalowych felgach 16. Prawdopodobnie je wezmę, ale od razu sprzedam.
będą OK ? Różni się ET, otwór centralny i szerokość od oryginalnych alu 17 z Dustera. Czy to będzie problem ? Ma to na coś jakiś większy wpływ ?
Nie wiem czy te felgi są dobrym pomysłem na koła zimowe. Samo odsadzenie ET nie jest wielkim problemem bo przy tym rozmiarze felgi całość ,,wejdzie" w głąb o ok. 2,5mm wiec luzik. Natomiast nie jest raczej najlepszym pomysłem zakładanie felgi szerszej od oryginału - szczególnie jako kompletu zimowego - tym bardziej że koło będzie bardziej wystawało na zewnątrz o 22,5mm ( pytanie czy nie wyjdzie za obrys krawędzi auta powodując łamanie przepisów w tej kwestii).
Marka: Seat
Model: Ateca
Silnik: 1.0 TSI
Rocznik: 2022 Pomógł: 6 razy Dołączył: 24 Kwi 2012 Posty: 917 Skąd: Poznań
Wysłany: 2020-11-22, 19:25
Na moje to balans bieli zwariował na zdjęciu jak to zwykle bywa w słabych aparatach przy świetle mieszanym - widać że oświetlenie na zewnątrz z lamp sodowych - zawsze źle to wychodzi w połączeniu z innym typem źródła światła.
Ostatnio zmieniony przez kapelusznik 2020-11-22, 19:25, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum