Wie ktoś czy w micom da się wyłączyć możliwość wyciszenia medianav z kierownicy? Bo dziwnie zbiegło mi się w czasie to że przestał mi działać ten przycisk na kierownicy. Podgłaśnianie i przyciszanie ok tylko wyciszenie nie działa.
Ściszanie i podgłasnianie działa zarówno na pilocie jak i MN, nie działa jedynie wyciszenie, ten przycisk pomiędzy podgłaśnianiem a ściszaniem na pilocie.
Ściszanie i podgłasnianie działa zarówno na pilocie jak i MN, nie działa jedynie wyciszenie, ten przycisk pomiędzy podgłaśnianiem a ściszaniem na pilocie.
Udało się naprawić w razie jakby komuś też przestało działać to wystarczyło w micom wartość SWRC zmienić z 2 na 4 i wszystko działa
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3949 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-07-22, 13:04
VVolf napisał/a:
... w micom wartość SWRC zmienić z 2 na 4 i wszystko działa
Po prostu przy wcześniejszej "zabawie" zmieniłeś w programie model pilota za kierownicą. Inne Dacie (poza nowym Dusterem) nie mają osobnego przycisku MUTE- wyciszenie robi się naciskając jednocześnie przyciski + i -.
Podejrzewam, że przy ustawieniu SWRC 2, wyciszenie u ciebie również działało w ten sposób.
Wczoraj zamieniłem MNE na MNE3, wpakowałem do Dustera II z października 2018 może na przyszłość się komuś przyda dla ścisłości opcje włączone w wersji Prestige które musiałem ustawić w wymienionym radiu żeby zachować działanie wszystkich rzeczy jakie działały oryginalnie w aucie przy MNE
PTT-Can (obsługa przycisku Siri)
$18 HJD_MVC (linie pomocnicze w systemie Multiview dla Dustera2)
RVC-Mvc (obsługa kamery Multiview)
WAKE-On (dla systemu bezkluczykowego radio gaśnie i załącza się zegar po wyłączeniu silnika i otwarciu drzwi)
AIR- Active ( wyświetlanie komunikatów o zmianie nawiewu/temperatury/włączeniatrybu eco/itp)
SWRC-4 (obsługa pilota pod kierownicą który ma 6 przycisków i rolke)
TWR-F (Twittery przednie)
4WD-on (każdy powinien wiedzieć ekran przechyłu o orientacji)
DAB-A(A) (aktywna antena DAB)
Te wszystkie opcje działają są oryginalnie włączone w MNE oprócz funkcji AIR i 4WD
Ostatnio zmieniony przez Danhi 2020-01-16, 21:07, w całości zmieniany 1 raz
Sory mały błąd, na sprostowanie jeśli jest wersja 4x4 to 4WD jest włączone zapomniałem dopisać funkcja AIR jest ale w Renault z tego co wiem a opcje które napisałem że załączyłem to opcje które są aktywne oryginalnie w radiu coś w rodzaju opcji które fabrycznie są aktywne w wersji z najwyższym wyposażeniem z systemem multiview i dostępem bezkluczykowym może ktoś będzie potrzebował postaram się wrzucić screen oryginalnych ustawień może nawet dobrze było by zrobić osobny temat i powrzucać ustawienia fabryczne z konkretnych wersji dla porównania i np gdyby ktoś za bardzo rozpędził się z zmianami 😉
1.0.15.1 wprowadzamy dla TEST MODE1: 0023 >> OK (po zatwierdzeniu kasujemy kod) >> wprowadzamy drugi kod dla TEST MODE2: 3571 (lub 3365) >> wciskamy aktywny przycisk MICOM TEST.
Wersja 1.0.15.1.19
poniżej fotka z oryginalnych ustawień Micom w Duster Prestige, LPG, hands free, multiview
W końcu pozbyłem się tego szkaradnego "sraczkowatego" koloru z ekranu...
Po odbiorze auta przeżyliśmy szok po spojrzeniu na ekran MNE, bo wcześniej byliśmy przyzwyczajeni do tonacji ekranu w Renault.
Uff, co za ulga... Może to kogoś śmieszyć, ale z kolorem Renault, w środku przyjemniej (dla nas) i nie trzeba unikać wzrokiem ekranu
Dziękuję Wam za cenne wskazówki, jak to zrobić.
P.s. Czytałem ten temat i ten taki długi o MN kilka razy, bo miałem obawy, czy niczego nie popsuję, ale nie taki diabeł znowu straszny.
Wielkie dzięki
IMG_20220201_195258.jpg
Plik ściągnięto 10 raz(y) 150,68 KB
IMG_20220201_195359_1.jpg
Plik ściągnięto 3 raz(y) 159,09 KB
IMG_20220201_152505 małe.jpg
Plik ściągnięto 155 raz(y) 232,94 KB
Ostatnio zmieniony przez Bolek 2022-02-01, 20:27, w całości zmieniany 1 raz
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3949 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2022-02-04, 12:25
nowy napisał/a:
@Dymek. Do pojawienia sie ikonki Driving Eco potrzebny jest moduł BIC? Bo chyba masz u siebie z tego co pamiętam.
Kafelek możesz włączyć i bez modułu, tyle że bez BIC będzie bezużyteczny, bo nie będziesz miał żadnych odczytów z jazdy, podobnie jak odczytu temperatury na górnym pasku. Piszę oczywiście o Medianav 2 lub 3 a nie o tych w nowych Daciach.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2022-02-04, 12:34, w całości zmieniany 2 razy
nowy, wchodzi, tylko wprowadzasz 0023 dajesz ok, gwiazdki w polach nie znikają, musisz wykasować ręcznie i wpisać 3571 i dopiero jak wtedy dasz ok to pojawia się micom
Ostatnio zmieniony przez Czajo 2022-02-04, 22:29, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum