To są dane z 2014 i 2015 roku. Rozmieszczenie bezpieczników bardzo się różni od zdjęć które zrobiłem i jest inaczej opisane. Np. mam puste miejsca tam gdzie instrukcja pokazuje obecność bezpiecznika i odwrotnie. Fabryczna instrukcja którą dostałem też nie nadąża
_________________ Żeby nie otrzymywać głupich odpowiedzi nie należy zadawać głupich pytań
Pokazane bezpieczniki są zgodne z opisem w zalinkowanym wcześniej schemacie NT8703.
Należy jedynie zwrócić uwagę na _kolejność_ opisów poszczególnych sekcji - są takie, jak na drugiej z zalinkowanych przez autora tematu ilustracji (Fxx).
Obecność lub brak niektórych bezpieczników zależy od wyposażenia.
Także ze względu na zmiany techniczne amperaż niektórych bezpieczników jest inny niż ich opis w pierwszym poście - np pozycje 4-7, czyli od 260-1-F2 do 260-1-F5, to teraz 10A, zamiast dawniejszych 7,5A, co widać też na załączonym foto.
Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1.6
Rocznik: 2013
Wysłany: 2021-12-09, 16:02
Witam serdecznie mam pytanie odnośnie bezpieczników dokker 1,6 8v z 2013 roku
poszukuje bezpiecznika od wspomagania w kabinie oraz w komorze silnika , w kabinie opis w mojej instrukcji wygląda podobnie do tej tutaj ale jak wyjmę bezpiecznik odpowiedzi;ny za wspomaganie to wspomaganie i tak dalej działa , czemu ??
Nie mam rozpiski bezpieczników z komory silnika może ktoś taka posiada ?
DACIA Klub Polska » DACIA » Kompendium Dacii » Bezpieczniki i przekaźniki » II generacja - lodgy / dokker / duster I faza 2 / logan II / sandero II - bezpieczniki i przekaźniki w komorze silnika: http://www.daciaklub.pl/f...pic.php?t=11869
Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1.6
Rocznik: 2013
Wysłany: 2021-12-29, 17:28
laisar napisał/a:
DACIA Klub Polska » DACIA » Kompendium Dacii » Bezpieczniki i przekaźniki » II generacja - lodgy / dokker / duster I faza 2 / logan II / sandero II - bezpieczniki i przekaźniki w komorze silnika: http://www.daciaklub.pl/f...pic.php?t=11869
Witam , a jak to jest że jak wyjmę bezpiecznik od wspomagania w kabinie to wspomaganie dalej działało ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum