Witam. Ponieważ tak jak pisałam przy powitaniu, jestem współużytkownikiem używanego auta - mam kilka pytań:
- czy w Daci Logan Laureate produkowanej w 2006r. ABS był w wyposażeniu seryjnym??
- jakie ramiona wycieraczek pasują do tego modelu Daci??
Okazało się, że tych pytan nie było aż tak dużo Z góry dziękuję za odpowiedź
Dokładnie tak. Trzeba sprawdzić kontrolkę przy uruchamianiu silnika. U mnie się nie zapalała. Bo nie miałem ABS'u. I świetnie sobie bez niego radziłem. Do połowy 2006 r. był tylko w opcji, a cena na początku była zaporowa ca. 2000 PLN
Co do wycieraczek: symetryczne o rozpiętości 510 mm. Polecam płaskie grafitowane wycieraczki z belką elastyczną prod. Motgum:
Ostatnio zmieniony przez laisar 2010-06-24, 20:50, w całości zmieniany 1 raz
Gość
Wysłany: 2010-06-26, 16:30
No to my nie mamy ABS.
Piotrres - Ty piszesz o piórach wycieraczek czy o ramionach?? Bo nam ramiona rdzewieją (co podobno w tym roczniku normalne) i chcielibyśmy wymienić
Aha, chodziło Ci o ramiona, a nie o pióra.
Ja w swoim zdążyłem poprawić na koszt Renault/Dacia...
Widać pprzedni właciciel nie był tak upie..., parhdon, asertywny jak ja.
Hmm. ciężko mi coś doradzić, ponieważ problem przestał mnie dotyczyć.
Ale spróbuję rozeznać temat (mam więcej czasu: koniec zajęć dydaktycznych) i w razie jakby coś to "dam głos"
_________________ Czy chcesz, żeby Twoja pralka była inteligentniejsza od Ciebie?
Jest: Duster 1.6 16V 4x2 Laureate "Dragster":
Sageata Albastra Carpaţi Pentru Gaz ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum