Od trzech tygodni testuję Dusterka i jest na tę chwile ok :)
Nie mam jeszcze chlapaczy ale widzę że są potrzebne ....napewno przednie.
Ze spalaniem jest różnie ale średnia wypada na 9,0l/100km więc moim zdaniem nie najgorzej (przejechałem 2 tys,km)
mam pytanie czy wiecie ktoś gdzie najtaniej można kupić zimówki?
Marka: Skoda / VW
Model: Rapid / Up!
Silnik: 1,0 TSI / 1,0 MPI
Rocznik: 2019/2017 Pomógł: 11 razy Dołączył: 24 Maj 2010 Posty: 814 Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-09-01, 22:30
Robin7, skąd jesteś? Ja ostatnio z racji zakupu opon do kilku aut dostałem zimóweczki wysokiej klasy po cenie niższej niż w necie w Novaxie w Poznaniu
Przy okazji zakupiłem Goodyear Ultragrip 7 dla mojego Stepway'a po 360 zł sztuka
_________________ Było Sandero Stepway 1,6MPI + LPG 2010 i Logan MCV 1,6MPI + LPG 2012
Ostatnio zmieniony przez matucha 2010-09-01, 22:31, w całości zmieniany 1 raz
leszeks [Usunięty]
Wysłany: 2010-09-02, 08:14
Cytat:
Przy okazji zakupiłem Goodyear Ultragrip 7 dla mojego Stepway'a po 360 zł sztuka
Ja kupiłem te same opony (GoodYear UltraGrip 7+) w grudniu 2009 za 200,- zł sztuka z 4-ro letnią gwarancją i nie jestem z nich zadowolony - w kopnym śniegu są gorsze od naszej Dębicy Frigo :(
Mam do wszystkich pytanie...co sądzicie o instalacji gazowej do Dustera ?
Jaką założyć? I ile kosztuje ?
A może ktoś już posiada i jeździ to byłbym wdzięczny za opnie na ten temat.
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2010-11-16, 11:49
Na śląsku tylko jeden dealer zakłada, więc wyboru nie masz. Tracisz wtedy gwarancję producenta, a w jej miejsce dostajesz gwarancję tego konkretnego dealera. No, chyba że olewasz ASO i montujesz we własnym zakresie, wtedy bym polecał sekwencję Landi Renzo - droższa od STAGa czy BRC, ale bezproblemowa i sprawdzona
Na razie się pytałem i robiłem rozeznanie o typie-marce instalacji gazowej. Najtaniej bo 2,5 tys montują w ASO pod Gnieznem a Poznaniu wołają 3,5 tys. Jak pojadę na przegląd to wybadam dokładniej jaka instalacja i za ile. Mam już 13,4 tys km przejechanych i myślę że w lutym pojadę na przegląd. A ty masz instalacje?
W Wawce, kiedy się rozglądaliśmy jeszcze za DD i rozważaliśmy 2x4 czy 4x4, ropniak czy benzyna, sprzedawca na Modlińskiej sam proponował założenie instalacji gazu do wersji 2x4 w salonie. Bo zbiornik zamiast koła idzie pod spód, a w 4x4 zawala bagażnik. Ale w końcu stanęło na diesel.
Witam ja mam instalację założoną od nowości w Dasterze 2x4 1,6 przejechalem 11000km pracuje bez zarzutów tylko gaz dolewam i jeżdżę żadnych problebów z instalacją i silnikiem żadnej różnicy w spadku mocy rewelacja za instalację dałem 3,5tyś i nie tracę żadnej gwarancji.Gazu pali mi 10l na 100km. Jest to Polska instalacja firmy EUROPEGAS.Polecam i pozdrawiam
Witam
Instalacje zakładałem przez serwis.Miał on podpisaną umowe z warsztatem który zakłada instalacje gazowe.
I tak naprawdę nie miałem wyboru bo to serwis miał sprawdzony zakład i to serwis za ten zakład opowiada i dlatego daje gwarancje. Więc ja nic tu nic nie mogłem sugerować. Zakład współpracuje z renault od 10 lat tak więc wiedza jak silniki się zachowują na gazie i montuje te instalacje bo się sprawdzają.
Ostatnio zmieniony przez laisar 2011-01-09, 18:07, w całości zmieniany 1 raz
Za chwilę będę zakładał instalację LPG.
Jak sądzicie - kiedy założyć instalację? Od razu do nowego czy też przejechać 2000/3000 km i po przetarciu założyć? Czy ma to jakiekolwiek znaczenie?
Jak jak założyłem od nowości instalację gazową to była na początku wyłączona. Musiałem przejechać na benzynie około 2000-3000 tyś km. Tak więc jest obojętne kiedy się założy instalację.
Wysłany: 2011-01-20, 10:06
Witam.
Jako przyszły nabywca Dastera mam pytanie do Robina 7 , jaki masz wpis w dowodzie rejestracyjnym , masa własna pojazdu oraz DMC przyczepy z hamulcem i bez hamulca najazdowego.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum