Dzięki sprawdzę to. Czyli ten drugi filtr to wlotowy w podszybiu i jego fabrycznie nie mamy.
Sprawdziłem i mam filtr przeciwpyłkowy !!! , jest szary coś a la filc , czy to znaczy że całe powietrze zasysane z zewnątrz do wnętrza kabiny przechodzi przez ten właśnie filtr , a co za tym idzie jest filtrowane ???
Ostatnio zmieniony przez Jarosław P 2010-04-02, 13:40, w całości zmieniany 1 raz
Mam jeszcze takie pytanie od strony technicznej. Zalączam foto zapożyczone z innego forum.
Nalezy wyciąć otwor po zielonej lini czy po czerwonej? Lub najlepiej prosilbym o podanie konkretnego wymiaru ( szerokosc otworu ) jaki jest potrzebny aby zamontowac filtr.
Oki filterek zamontowany, montaz zajał max godzinke.
Filtr kupilem w ASO oryginalny do Logana, nr filtra 27 27 728 35R, w cenie 55zl brutto ( po rabacie )
Foto relacja:
Do wyciecia dremelek nadal sie ksiązkowo :)
Wyciananie trwalo jakies 3 minutki
Pozniej w instrukcji wyczytalem ze nalezy najkeić załączoną uszczelke, lecz po naklejeniu uszczelki filtr sie nie domykal
Wiec zrobilem bez uszczelki, dodatkowa uszczelka jest na filtrze
Jak sprawdzić czy mój Duster posiada filtr kabinowy? W Lagunie był umieszczony w podszybiu, w Dusterze w tym miejscu jest wlew płynu do spryskiwacza, czy ktoś wie gdzie jest ten filtr?
(Większość rzeczy jest w Dusterze albo identyczna, albo bardzo podobna do reszty Daciek, więc śmiało można zacząć od Kompendium albo przeszukać forum hasłowo).
Ostatnio zmieniony przez laisar 2010-11-08, 21:33, w całości zmieniany 2 razy
Dzisiaj grzebałem trochę przy aucie i stwierdzam - moje Sandero z 2010 r. z klimą posiada filtr - osiadło na nim wszystko co wpadło do wlotu powietrza ... wymontowałem "kratki" od strony szyby i biorę się za rajstopy nie wiem czy jest sens bawoenia się z wycieraczkami w tematyce wlotu powietrza, bo mam wrażenie, że mi tam ręce nie wejdą ... (nie wiem jak w Loganie). Swoją drogą tłumaczenie się cięciem kosztów w tym akurat przypadku (braku jakiejkolwiek osłony wlotu z siatki), to moim zdaniem nonsens ...
Właśnie wróciłem z zabawy z kratką i pończochami. Poszedłem trochę na łatwiznę i zakryłem całą kratkę od strony kierowcy i teraz pytanie - czy silnik wycieraczek nie będzie mieć nic przeciwko? Nie chcę, żeby mi się pończocha spaliła ...
Właśnie wróciłem z zabawy z kratką i pończochami. Poszedłem trochę na łatwiznę i zakryłem całą kratkę od strony kierowcy i teraz pytanie - czy silnik wycieraczek nie będzie mieć nic przeciwko? Nie chcę, żeby mi się pończocha spaliła ...
Jeśli chodzi o pończochy to też lubie się z nimi zabawiać ale na zgrabnych i smukłych nogach , a w aucie wystarcza mi filtr , jest po to żeby zbierały się na nim zabrudzenia , liście itp. , przecież można go wyczyścić albo wymienić.
Zależy w którym miejscu jest ten filtr i czy w ogóle jest ... cały ten wątek to było wałkowane, więc nie będę powtarzać A pochwalę się, że z czarną pończochą kratka prezentuje się bardzo seksownie żart - jak z fabryki :)
Trochę mnie sumienie ruszyło i poprawiłem pończoszkę tam, gdzie stykała się z silnikiem wycieraczek - na zewnątrz bez różnicy :) aż pochwalę się fotkami:
Od razu wyjaśniam, że zaczepki jeszcze zrobię, bo stare mi się rozpadły, od kierowcy puszcza oczko, ale się trzyma , a od pasażera nie chciało mi się kombinować i wężyk puściłem obok wlewu (co tam ma wpaść, to i tak wpadnie - jak będę mieć rajstopę zamiast pończochy to starczy i na to materiału ), polecam oczywiście kolor czarny rajstopek na koniec poprawiłem po fabryce mocowanie i wykręcenie wężyków, żeby szły po masce i przy zamykaniu wykręcały się i kładły tam, gdzie powinny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum