Aliści, prawdą jest to (:- a poza tym ów nissanowski tylny "most" ("R145") występuje też w X-trailu, Qashqaiu, Koleosie i starym Kangoo (w renówkach jako "OH1").
" ...i w Kasprowym znów kultura" ;:-) , parhdon na ulicach. Ruch po mieście odbywa się płynnie i nie ma korków praz miszczuuniów dłuuugiej prostej.
DD2WD bardzo dobrze sobie radzi, choć z małymi wyjątkami. Otym napiszę póżniej "u siebie": http://www.daciaklub.pl/f...p?p=70209#70209
_________________ Czy chcesz, żeby Twoja pralka była inteligentniejsza od Ciebie?
Jest: Duster 1.6 16V 4x2 Laureate "Dragster":
Sageata Albastra Carpaţi Pentru Gaz ;)
a ja na wyposazeniu auta mam;
2 lopaty
1saperke
2 linki holownicze
łancuchy
kable rozruchowe
3 kamizelki
koguta pomaranczowego :)
a i jeszcze plachty jak by co,
nie wspominajac o skrobaczce i szczotce oraz odmrazaczu doszyb :)
Wiec jestem troszke zabezpieczony :)
_________________ Przede wszystkim przestronnosc w aucie co dajeLodgy i MCV w dobrej cenie ;)
Stan licznika 115,000 i koniec
Lodgy 120000km i rośnie
Marka: Opel
Model: Zafira Family
Silnik: 1,8
Rocznik: 2014 Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lip 2010 Posty: 1591 Skąd: dolnośląskie
Wysłany: 2010-12-02, 19:29
SpikeMike napisał/a:
Zasada jest jednak jedna- w takich warunkach najgorsze 4x4 jest lepsze od najlepszego FWD, choćby to była szpera, kontrola trakcji, EDS, revoknuckle czy inny wymyślny system. O tylnym napędzie nie wspominam. Każdy kto jeździł (ja przed Dusterem jeździłem) autem z tylnym napędem wie co to za stres aby ruszyć pod górę na zaśnieżonym nie mówiąc już o zalodzonym podjeździe
Rzeczywiście przy tylnym napędzie trzeba się zimą nakombinować, ale też nie da się ukryć że daje dużo satysfakcji - takiej zabawy jak zimą 200-konnym tylnonapędowym BMW nie miałem przy żadnym innym samochodzie.
przy tylnym napędzie trzeba się zimą nakombinować, ale też nie da się ukryć że daje dużo satysfakcji - takiej zabawy jak zimą 200-konnym tylnonapędowym BMW
Mnie dużo wrażeń zapewniła jazda za 325 na zaśnieżonej ulicy w RZ.
_________________ Czy chcesz, żeby Twoja pralka była inteligentniejsza od Ciebie?
Jest: Duster 1.6 16V 4x2 Laureate "Dragster":
Sageata Albastra Carpaţi Pentru Gaz ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum