Wczoraj zmieniłem wycieraczki z 2x530 mm na 550 mm (prawa) i 600 mm (lewa) wymagało to zmiany kat a początkowego lewego ramienia. Jak na razie system działa.
Dzięki Laisar
_________________ Czy chcesz, żeby Twoja pralka była inteligentniejsza od Ciebie?
Jest: Duster 1.6 16V 4x2 Laureate "Dragster":
Sageata Albastra Carpaţi Pentru Gaz ;)
Wczoraj zmieniłem wycieraczki z 2x530 mm na 550 mm (prawa) i 600 mm (lewa) wymagało to zmiany kat a początkowego lewego ramienia. Jak na razie system działa.
Dzięki Laisar
Mógłbyś dodać, dlaczego zmieniałeś ten kąt? Ja mam taki sam rozmiar wycieraczek, a nic nie zmieniałem, po prostu założyłem i są. Czy ta zmiana była konieczna, a jeśli nie, to czemu służy?
Dzisiaj wymieniłem płytę podsilnikową. Koszt całkowity operacji ("Jak dla mnie" ) 427 PLN
Przy okazji: zapocenie na kadłubie silnika zostało zlikwidowane przy pomocy:
1. szmaty
2. nowych szpilek
3. nowej uszczelki
w ramach gwarancji,przy przebiegu 16 666 km
Po 726 km w terenie podgórskim: miasto 50% beznadziejna trasa: 50 % klimatyzacja 70% średnio 2 os. na pokładzie: V_śr 38 km/h V_max=140 km/h (A-4) :
b_j= 8.2 L/hkm
_________________ Czy chcesz, żeby Twoja pralka była inteligentniejsza od Ciebie?
Był: Logan 1.6 8V MPI Laureate "Rumburak"
Ostatnio zmieniony przez piotrres 2011-06-22, 23:16, w całości zmieniany 2 razy
A moze nie tylko forumowicze pomierzyli Dustery od spodu i doszli do wniosku, ze da sie zamontowac blache pod 2WD? Prawdopodobnie ktos tez wpadl na ten pomysl i w dodatku go zrealizowal :) A oslone pod przewodami tez mial?
witam ja mam 110 km i tez mam plastik a to co widzimy w salonie to jest tylko egzemplaz pokazowy w ktorym mozemy zobaczyc rozne cuda a to co my bedziemy mieli to zalezy tylko od nas w momencie zakupu tzn trzeba wszystko po kolei dokladac ja mialem utrudnione zadanie poniewaz wszystko musialem zalatwiac w obcym jezyku jakos sie udalo ale tez nie do konca mam nadzieje ze nastepnym razzem pojdzie mi lepiej za kilka lat oczywiscie hehe pozdrawiam
Dzisiaj na liczniku 17 777 km
Parę wycieczek po Podkarpaciu w składzie 2+1, z miejsc ciekawych, a mało znanych polecam Trzcinicę k. Jasła :
zwłaszcza dla tych co mają skrzywienie paleolityczne lub wczesnośredniowieczne
Na trasie do Trzcinicy MZzŻ osiągnęła nieosiągalny dla mnie wynik w spalaniu 6,2 L/
hkm
Oraz Folusz Diablim Kamieniem w drodze na Kornuty.
Na trasie Rzeszów->Folusz->Rzeszów 202 km spalanie 6,8 L/hkm przy V_śr=59 km/h V_max=95 km/h
klimatyzacja 50% trasy na pokładzie 2+1
rowery_trzy.jpg Try rowery: ten trzeci w kufrze
Plik ściągnięto 227 raz(y) 253,65 KB
bagaznik1.jpg Nawet żyraf(k)a się zmieści: wymiar mebla: 1400x410x430 mm Po prawej: sierp i młot
Plik ściągnięto 314 raz(y) 149,13 KB
rower_prace_na_wysokosci.jpg Duster jest dosyć wysokim autem, i trzeba jakoś z tym żyć.
Plik ściągnięto 5384 raz(y) 232,17 KB
rower1.JPG Rower szt. 1 na dachu, drugi w bagażniu. Fotograf ćwiczył bieganie za cyklistkami :-)
Plik ściągnięto 270 raz(y) 249,57 KB
mijanka.JPG Mijanka w Trzcinicy
Plik ściągnięto 238 raz(y) 244,18 KB
Ostatnio zmieniony przez piotrres 2011-08-12, 17:04, w całości zmieniany 2 razy
Sezon ogórkowo-urlopowy, więc temat troszkę lżejszy: założyłem sie o [-----. Ustawa o Wychowaniu w Trzeźwości], że dojadę Dusterem suchym kołem do Kanady ( a pamiętacie pewnego dzielnego Litwina ? ) No i się udało! Po 50 min. jazdy L=70 km V=32 km/h b_j=8,2 L/hkm (tam i z powrotem)
BTW:
Dopóki nie zmyłem błota nadkoli w środku było znacząco ciszej (to samo dot. śniegu)
Kanada.JPG O' CANADA! ;-)
Plik ściągnięto 200 raz(y) 106,04 KB
Kanada1_small.jpg Można równie dobrze przyjąć, że to Syberia: upał a komary, meszki i gzy mało mnie nie zjadły ;-)
Plik ściągnięto 439 raz(y) 220,49 KB
Kanada4_small.jpg "Krzysio" prawdę Ci powie! :-D Droga w prawo jest duużo lepsza w porównaniu z "zalecaną"
Plik ściągnięto 219 raz(y) 202,59 KB
Ostatnio zmieniony przez piotrres 2011-08-12, 22:12, w całości zmieniany 8 razy
Wysłany: 2011-08-12, 17:47 Jak Duster uratował nam wakacje
27 lipca nad ranem wyruszyliśmy z RZ w kierunku lotniska Katowice-Pyrzowice (ode mnie 256 km) założyłem 2,5 h rezerwy na wypadek wypadków , fantazji "pomarańczowych" , "Reisenfeber" Córci etc. bomba
W okolicy Tarnowa gigantyczny korek, bo wypadek w Ładnej, niedaleko HQ Dacii na podkarpacie
potem okazało się, że gdybym nie wypuścił się w gruntówki (inni wymiękali min. zawrócił gość w J. Compas'sie ) to bez tych kilkunastu km off-roadu nie zdążylibyśmy na samolot: gwarantowane 3h stania,oberwanie chmury w okolicach Krakowa: od Kłaja na A4 widoczność na 100..200 m, roboty drogowe k. Sosnowca. Makabra. jakby było mało, na koniec trasy jakiś debil na obwodnicy GOK rzucił z wiaduktu kamieniem (już podmalowywałem dach, dobrze, że nie trafił w szybę: V=110 km/h) w mojej klasyfikacji: "usiłowanie wielokrotnego zabójstwa". Tuż przed Pyrzowicami jakiś klient wyskoczył na czołówkę, zza busa, czarnym Łoplem Insidżnia, przeleciałem poboczem...
Potem 2 km off-roadu w samych Pyrzowicach.
I jak tu nie być fatalistą.
L=256 km V_śr = 68 km/h V_max=135 km/h b_j=8,0 L/hkm klimatyzacja 0% na dachu poprzeczki.
Dwa tygodnie później, powrót via Olkusz: mimo fotoradarów i "min przeciwburtowych" w krzakach:
L=266 km V_śr = 70 km/h V_max=130 km/h (obwodnica A-4 Krakowa) b_j=6,8 km/h, klimatyzacja: 20%, poprzeczki na dachu, na pokładzie 3+1 +50 kg
P.S>:
Ani się nie obejrzałem a tu 60 kiloodsłon tego wątku minęło
Ostatnio zmieniony przez piotrres 2011-08-19, 17:43, w całości zmieniany 7 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum