Nie, no, ale też bez przesady - octavia pseudokombi? Żadne pseudo! Całkiem uczciwy kombiak - bagażnik w swojej klasie faktycznie duży i ustawny, a to chyba podstawowe kryterium? Za to quasi to z niej 5-osobówka, ale to zdaje się jakby jednak inna kwestia...
Panowie, kombi to jedno, a furgon to co innego. Miałem Skodę Felkę i naprawdę zagracałem bagażnik, ale mieścił wszystko, a porządki robiłem 3 razy na rok - przed świętami i przed wakacjami. Żałowałem tylko, że jest obniżona podłoga, a nie równa z progiem.
Dzisiaj zauważyłam, że przy wciśniętym do końca sprzęgle słychać lekkie (bardzo ciche) chrobotanie. Może to normalne, kiedy bieg jest włączony? Nie wiem, czy tak jest "od zawsze", bo zazwyczaj biegi zmienia się szybko i nie trzyma się wciśniętego sprzęgła, a ten dźwięk jest na tyle cichy, że słychać dopiero przy wyłączonym radiu, nawiewie oraz na równej i nieruchliwej drodze (a takie warunki zdarzają tylko od święta).
W czasie jazdy to mogło być wszystko, niekoniecznie akurat sprzęgło. A jeśli na postoju cisza, to tym bardziej. Zaobserwowałaś to tylko raz czy wiele razy na różnych nawierzchniach?
W czasie jazdy to mogło być wszystko, niekoniecznie akurat sprzęgło. A jeśli na postoju cisza, to tym bardziej. Zaobserwowałaś to tylko raz czy wiele razy na różnych nawierzchniach?
Słychać podczas toczenia, przy wciśniętym sprzęgle (dopiero pod koniec), na luzie nie słychać. Zauważyłam dzisiaj bo było bardzo cicho (ruch niedzielny niewielki) i wszystko w aucie było wyjątkowo wyłączone.
Ostatnio zmieniony przez mrówa 2011-06-13, 06:24, w całości zmieniany 1 raz
u mnie podobnie, ale przy wysprzeglaniu cos jak chrobotanie slychac i jeszcze dzis zauwazylem, przy wiekszej dziurze jakis metaliczny dzwiek z okolic przedniego nadkola
Dzis bylem w ASO chcialem na gwarancji, ale podobno trzeba hamulce oczyscic/ odpylic i przesmarowac, a to nie podlega gwarancji i jest to usluga odplatna. Chyba jednak sie nie zrozumialem z Panem w ASO, bo mnie skrzypi sam pedal, wiec obstawiam linke do przesmarowania, a nie piszcza hamulce przy hamowaniu. No nic, smarowac bede sam. Troche szkoda mi kasy na taka pierdole wydawac w ASO.
Pytanie gdzie i najlepiej czym smarowac przy takiej dolegliwosci?
Ostatnio zmieniony przez Beckie 2011-06-16, 20:09, w całości zmieniany 1 raz
Czytasz Kolego w moich myslach mam to samo mi skrzypi pedal jak puszczam hamulec jak wciskam nie piszczy jak zaciagne ręczny i wciskam noga pedał juz nie piszczy
Witam ! U mnie sytuacja identyczna. Tzn. pedał hamulca skrzypi podczas powrotu, ale dość szybko poradziłem sobie z tym problem co zrobic od spodu pedała widać takiego dzyncka sorki nie wiem jak fachowo go nazwać i psik WD-40 załatwił sprawe jak by coś piszcie to postaram sie fote wrzucic jakby co tego dzyncka :D
Witam ! U mnie sytuacja identyczna. Tzn. pedał hamulca skrzypi podczas powrotu, ale dość szybko poradziłem sobie z tym problem co zrobic od spodu pedała widać takiego dzyncka sorki nie wiem jak fachowo go nazwać i psik WD-40 załatwił sprawe jak by coś piszcie to postaram sie fote wrzucic jakby co tego dzyncka :D
byłbym wdzieczny Kolego jakbys wstawił fotke z tym dzynckiem Jest to bardzo denerwujące
Hamulce przeczyszczone cena 110 zł w serwisie 30 minut i po kłopocie
dysco [Usunięty]
Wysłany: 2011-06-18, 08:53
Po co jeździć do serwisu z takimi drobnostkami, kupuje się smar w spreju tylko smar nie wd 40 bo smar działa dłużej pochylić się pod kierownice psiknąć gdzie trzeba czyli przy samej górze i z lewej i z prawej strony pedałów. Zrobiłem tak z miesiąc temu i do dziś jest spokój. Poprostu jest to samochód gdzie czasem trzeba puknąc stuknąć posmarować
Po co jeździć do serwisu z takimi drobnostkami, kupuje się smar w spreju tylko smar nie wd 40 bo smar działa dłużej pochylić się pod kierownice psiknąć gdzie trzeba czyli przy samej górze i z lewej i z prawej strony pedałów. Zrobiłem tak z miesiąc temu i do dziś jest spokój. Poprostu jest to samochód gdzie czasem trzeba puknąc stuknąć posmarować
Mi kolego sciagali tylne koła i bębny i tam dopiero cos smarowali
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum