Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

 Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: laisar
2020-01-18, 23:58
opcje medianav w clio IV
Autor Wiadomość
arnikonin 
Zielony listek


Marka: Renault
Model: Clio IV
Silnik: 1.6
Dołączył: 15 Cze 2018
Posty: 2
Skąd: Konin
Wysłany: 2018-06-20, 21:17   opcje medianav w clio IV

Witam
Mam kolejne pytania odnośnie MediaNav, mianowicie udało mi się uruchomić tryb Eco oraz wyświetlanie temperatury. Robiłem to programem "SpongeBob". Jednak na wyświetlaczu pokazuje mi kreski zamiast cyfr temperatury, również tryb Eco nie wskazywał żadnych wartości.
Co do wizualizacji odległości od przeszkody - czy jest taka opcja, żeby wyświetlało mi taki samochód z "kreseczkami" z tyłu samochodu? Mam (wydaje mi się) fabrycznie zamontowane czujniki parkowania z przełącznikiem po lewej stronie kierownicy.
Moja wersja Clio IV to RS rok 2013 wersja klimatronik automatyczny. Wersja MediaNav "uwolniona" 4.0.6 z okrągłym przyciskiem głośności nad wejściem USB. Dodam, że po zakupie musiałem od nowa wgrywać soft z powodu nieaktywnego "Zgadzam się" i mam wrażenie, że we wszystkie opcje jakoś pokasowałem :(

Jeszcze jedno pytanie, czy temperatura nie powinna być wyświetlana w opcjach komputera pokładowego? bo mam wrażenie że mam bardzo mało opcji w nim (takich jak np licznik do nast. przeglądu).
 
shrek 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os.
Wiek: 39
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 2742
Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2018-06-20, 21:55   

Wszystko jest w dziale multimedia.
Brak wyswietlania temp. i eco = brak odpowiedniego bic-a lub brak komunikacji.
A z drugiej strony po co komu tryb ECO do rs-a ;-)
http://www.daciaklub.pl/f...pic.php?t=14306
_________________
Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
Ostatnio zmieniony przez shrek 2018-06-20, 21:57, w całości zmieniany 2 razy  
 
arnikonin 
Zielony listek


Marka: Renault
Model: Clio IV
Silnik: 1.6
Dołączył: 15 Cze 2018
Posty: 2
Skąd: Konin
Wysłany: 2018-06-20, 22:09   

Tryb eco uruchomiłem żeby zobaczyć czy działa ;) Pytam bo trochę już tych tematów poczytałem i gdzieś było o tym że wersja z klimatronikiem benzynowa ma ten "komputerek" w opcji i może po prostu jest "gdzieś" wyłączony w opcjach micom.
Tak samo jak opcja wyświetlania tych "pasków" przy czujnikach cofania.

edit
Czy może jest możliwość że mam MNE a wgrałem soft od MN1 (Czysto teoretycznie, bo nie wiem czy tak mozna)
Ostatnio zmieniony przez arnikonin 2018-06-20, 22:11, w całości zmieniany 1 raz  
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3784
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-06-20, 22:18   

arnikonin napisał/a:
Tryb eco uruchomiłem żeby zobaczyć czy działa ;)

Tryb działa a nic nie wyświetla bo nie masz bic-a

arnikonin napisał/a:
Pytam bo trochę już tych tematów poczytałem i gdzieś było o tym że wersja z klimatronikiem benzynowa ma ten "komputerek" w opcji i może po prostu jest "gdzieś" wyłączony w opcjach micom.

Czytałeś ale niedokłądnie . W opci płatnej przy zamaiwaniu była możliwość w wersach z klimatronikiem

T
arnikonin napisał/a:
ak samo jak opcja wyświetlania tych "pasków" przy czujnikach cofania.

Przy innej centralce podłączonej do sieci CAN ale tylko dla MNE w wersji softu od 8.0.5


arnikonin napisał/a:
Czy może jest możliwość że mam MNE a wgrałem soft od MN1 (Czysto teoretycznie, bo nie wiem czy tak mozna)

Nie da sie ale jesli by się udało to miałbyś cegłę - bo sa inne bebechy i soft - inaczej mówiąć nie da się - a tym którym się udało to już tego sprzetu nie mają
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne