Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 


Poprzedni temat :: Następny temat
uruchamiana TCM w fabrycznym Media Nav Evolution 9.1.3
Autor Wiadomość
d3mol3k 



Marka: dacia/dacia
Model: dokker/duster
Silnik: 1.5 dci 90/1.6 SCe
Rocznik: 2012/2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 1000
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2018-07-29, 16:36   uruchamiana TCM w fabrycznym Media Nav Evolution 9.1.3

Po nabyciu nowego autka z Media Nav Evolution z wersją oprogramowania 9.1.1 postanowiłem dokonać bezpłatnej aktualizacji urządzenia i map do wersji 9.1.3 - no i mam teraz mapy 2017Q4

Postanowiłem uruchomić na fabrycznej wersji oprogramowania usługę TMC z informacji uzyskanych tu na forum doszedłem do punktu:

d3mol3k napisał/a:
Potrzebowałbym jednak pomocy w dograniu do nieuwolnionej wersji 9.1.3 licencji TMC.

Wchodzisz kodami w Windows , wrzucasz do folderu StorageCard/NNG/Content/TMC licencje na TMS które kiedyś załączyłem . Sprawdzasz czy nie masz w folderze LICENSES tej słynnej blokującej licencji TMC , jeśli jest to podmieniasz na poprawną .
Za pomocą kodów wchodzisz do MICOM-a i klikasz na TMC aby zmieniło wartość z Off na ON .
Wyłączasz , czekasz na całkowite wyłączenie MN - aby wystartowała od logo i już TMC powinno zadziałać .[/quote]

Zrobiłem jak powyżej i zamieściłem pliki licencji w StorageCard4/NNG/Content/TMC wpierw błędnie do folderu License ale po informacji kolegi @Dymek:

Dymek napisał/a:
d3mol3k napisał/a:

Wiem że muszę usunąć część plików (się skasuje) pozostawić tylko te udostępnione z licencjami w którymś poście przez @jas_pik'a jeśli źle myślę proszę o poprawę

- i teraz pytanie odnośnie tego pliku LGe_RENAULT_cośtam_cośtam.LYC - czy to jest ten zły plik który należy podmienić na ten co też gdzieś widziałem

Folder Lycense to jedno a folder TMC to drugie- tam też trzeba zaingerować.
U siebie mam w folderach Lycense i TMC następujące pliki (część na pewno niepotrzebna, ale nie ruszam skoro wszystko działa). Chyba kluczowy dla TMC okazał się plik z iPhone w nazwie, ale nie mam pewności. Nie usuwałem fabrycznie wgranych plików, plik LGe_Renault też mam, choć z innymi numerkami. Tyle, że ja nigdy nie używałem żadnych ekranów Windowsa czy Micoma na MediaNav- wszystko robię wygodnie na komputerze wgrywając na pendrive a wgrywanie plików do MediaNav leci już w trybie automatycznym z pendriva. Metoda opisana była TUTAJ





poprawnie umieściłem pliki w odpowiednich folderach.
I ... i nadal TMC nie działa poprawnie - nie widzi usługodawcy. Przywróciłem nawigacje do ustawień fabrycznych i jedyną różnica po wejściu w menu "masztu" na mapie zniknął jedno nieaktywne pole: Podpowiedz objazd - na grafice jeszcze jest - po przywróceniu ustawień fabrycznych już go niema



Pogrzebałem trochę w necie i tak - znalazłem licencje do foldefu License jak u kolegi @Dymek (za wyjątkiem LGeRenault i NavOn) mam na pendrivie i spróbuje wstawić do odpowiedniego folderu:



oraz znalazłem takie licencje TMC (część co dodał kolega @jas_pik - te są po części u kolegi @Dymek powyżej w jego odpowiedzi) i mam taki folder do wgrania na MNE do folderu TMC:



Czy zadziała? Zobaczymy - przy obecnej zawartości folderów w MNE trwa wyszukiwanie i żadne informacje nie pojawiają się. Wieczorem zrobię porządek w folderach.

mój plik licencji ma nazwę:
LGe_Renault_ULC3_17CY_Primo_PO_16Q2_HM_POI_KML_SPC_JV_iPOHM@16Q2 ... i dalej nie rozszerzyłem okienka.
_________________
Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
Ostatnio zmieniony przez d3mol3k 2018-07-29, 16:37, w całości zmieniany 1 raz  
 
Belphegor 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 12 razy
Wiek: 38
Dołączył: 27 Cze 2018
Posty: 904
Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2018-07-29, 17:09   

Kurczę... ja to chyba jestem za krótki na takie przeróbki. :shock:
_________________
EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. 8-)
 
marmar 



Marka: Renault
Model: CLIO IV
Silnik: 1.2
Rocznik: 2013
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Maj 2014
Posty: 173
Skąd: Polska
Wysłany: 2018-07-29, 18:00   

Zmień plik .LYC
"LGe_Renault_ULC3_17CY_Primo_PO_16Q2_HM_POI_KML_SPC_JV_iPOHM@16Q2 ... i dalej nie rozszerzyłem okienka."
ten jest niewłaściwy, uwolnij i dodaj ten od Józka.
 
d3mol3k 



Marka: dacia/dacia
Model: dokker/duster
Silnik: 1.5 dci 90/1.6 SCe
Rocznik: 2012/2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 1000
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2018-07-29, 18:06   

Belphegor napisał/a:
Kurczę... ja to chyba jestem za krótki na takie przeróbki. :shock:


Przesadzasz :-) skoro ja tu doszedłem to Ty też dasz radę tylko jak widzisz wszystko do tego momentu zależy od pliku licencji :-( . Wygląda że mam ten zły.

marmar napisał/a:
Zmień plik .LYC
"LGe_Renault_ULC3_17CY_Primo_PO_16Q2_HM_POI_KML_SPC_JV_iPOHM@16Q2 ... i dalej nie rozszerzyłem okienka."
ten jest niewłaściwy, uwolnij i dodaj ten od Józka.


Nie chcę na razie uwalniać. Jaki i gdzie go znajdę "od Józka"?
_________________
Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
Ostatnio zmieniony przez d3mol3k 2018-07-29, 18:08, w całości zmieniany 1 raz  
 
marmar 



Marka: Renault
Model: CLIO IV
Silnik: 1.2
Rocznik: 2013
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Maj 2014
Posty: 173
Skąd: Polska
Wysłany: 2018-07-29, 18:24   

http://www.daciaklub.pl/f...der=asc&start=0
tam gdzie opisuje jak podmienić mapę.
Ostatnio zmieniony przez marmar 2018-07-29, 19:03, w całości zmieniany 4 razy  
 
d3mol3k 



Marka: dacia/dacia
Model: dokker/duster
Silnik: 1.5 dci 90/1.6 SCe
Rocznik: 2012/2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 1000
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2018-07-29, 18:50   

A tę - tak wgrałem ale o ile pamiętam to w mojej zamiast wielkich liter wszystkie wielkie zmieniły się na małe. Obecnie usunąłem wszystkie co miałem ponownie rozpakowałem na pena tę licencję i jej nazwa jest taka jak u Józka. Zobaczymy czy zadziała.

Chcę tez zobaczyć czy tak jak ma Dymek w swoich folderach pliki czy takie samo zestawienie zadziała u mnie. Z moja licencją LGe_Renault_cośtam_cośtam.lyc

kopia do zrobienia :( - wiem wiem ryzykuję.

Oczywiście bez uwalniania na razie. Chce tylko dodać licencje.

Na drive2.com znalazłem licencje z TMC w nazwie:
Kod:
LGe_Renault_ULC_14CY_Primo_FR_13Q4_HM_POI_KML_SPC_JV_TMC_iFRHM@13Q4RenaultULC.lyc

LGe_Renault_ULC2_15CY_Primo_WEU_NOMAP_14Q4_HM_POI_KML_SPC_JV_TMC_iNOMAPRenaultULC.lyc
_________________
Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
Ostatnio zmieniony przez d3mol3k 2018-07-29, 19:04, w całości zmieniany 4 razy  
 
d3mol3k 



Marka: dacia/dacia
Model: dokker/duster
Silnik: 1.5 dci 90/1.6 SCe
Rocznik: 2012/2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 1000
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2018-07-29, 21:24   

No dobra = z zasobami w folderach TMC i Lycense jak u kolegi @Dymek nie zadziałało - no chyba że nie było akurat żadnych komunikatów w moim rejonie :-O choć wątpię.

Dodałem drugą licencję
Kod:
LGe_Renault_ULC_14CY_Primo_FR_13Q4_HM_POI_KML_SPC_JV_TMC_iFRHM@13Q4RenaultULC.lyc

nie kasując swojej i nawi się obraziła nie aktywując po włączeniu nawi napisu/przycisku "zgdzam się".

Cały czas przeszukuje częstotliwości po kliknięciu w ikonę z masztem.

Czyli co? zamienić licencję LGe_Renault...lyc na jedną z powyższych z TMC w nazwie? a swoją usunąć z foldru?
_________________
Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 52 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3276
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-07-29, 21:43   

Usuń na początek wszystkie licencje z folderu LICENCES a następnie wrzucaj po jednej , już wiesz która robi Ci problem .
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
 
d3mol3k 



Marka: dacia/dacia
Model: dokker/duster
Silnik: 1.5 dci 90/1.6 SCe
Rocznik: 2012/2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 1000
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2018-07-29, 21:53   

Dzięki
spróbuję to jutro powoli robić.
Najpierw usunę wszystkie te licencje i wgram jedna z dwu z rosyjskiego forum. Łącznie oczywiście ze swoją (tę musze skopiować w bezpieczne miejsce) najwyżej się nie podświetli napis Zgadzam się po uruchomieniu nawi? i zawsze będę mógł wrócić do swojej "bezpiecznej" bez TMC :( a potem do Ciebie po uwolnienie tej wersji - choć tego nie chciałbym robić (i coraz bardziej zastanawiam się dlaczego ;-) ?)

@jas_pik Rozumiem że jeśli mieli cały czas częstotliwości to znaczy że plik w folderze License blokuje poprawne działanie TMC.
Plików w TCM nie ruszać i zostawić to co jest - od Ciebie i z netu. Bawić sie z podmianą plików w folderze License
_________________
Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
Ostatnio zmieniony przez d3mol3k 2018-07-29, 21:58, w całości zmieniany 2 razy  
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 52 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3276
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-07-29, 22:07   

Jeśli przeszukuje Ci częstotliwości to znaczy że masz uruchomione TMC w MN .I prawdopodobnie licencja jest poprawna.
Być może nie wrzuciłeś wszystkich 3 licencji na Polskę do katalogu TMC?
Dlaczego nie chcesz uwolnić i korzystać z nowych map - nie wiem dlaczego się zadowalasz mapami wydanymi rok temu i nie chcesz mieć bardziej aktualnych .
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
 
d3mol3k 



Marka: dacia/dacia
Model: dokker/duster
Silnik: 1.5 dci 90/1.6 SCe
Rocznik: 2012/2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 1000
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2018-07-30, 01:01   

Wrzuciłem tam wszystkie 5 na Polskę do katalogu TMC i zastanawiam się czy jest ich tam za dużo. To raz, a dwa to patrząc na nazwy udostępnionych przez Ciebie postów czy moje są dobre te z tymi numerami bo Twoje posiadają tylko nazwe kraju i usługodawcy. U mnie mam dwie dla jednego i trzy dla drugiego.
_________________
Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
 
Dracid 


Marka: Dacia
Model: Lodgy + Duster
Silnik: 1.6 SCe Laureate 7 os. + 1.5 dCi 4x2 Prestige
Rocznik: 2017 + 2018
Pomógł: 1 raz
Wiek: 35
Dołączył: 17 Maj 2017
Posty: 216
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2018-07-30, 06:45   

Te pliki np. dla Polski o różnych nazwach, przy "różność" polega na tym, że np. jeden ma nazwę operatora, a inny nie, to najczęściej jeden i ten sam plik. Wystarczy je otworzyć w notatniku i zobaczyć, że to te same krzaczki.

Ja już pisałem wielokrotnie, że samo włączenie TMC w Micom Managerze i wgranie licencji do folderu TMC nic nie daje. A przynajmniej mi nie dało w 9.1.3. Program nawigacyjny tych dodanych licencji jakby nie widzi. A podmiana tego pliku o długiej fikuśnej nazwie w folderze LICENSE też nie pomaga, wręcz przeszkadza, bo program nawigacyjny wtedy w ogóle się nie chce odpalić (niezgodność map z licencją czy jakiś taki komunikat się pojawia). Zakres stacji będzie przeszukiwany w kółko i nic więcej się nie zadzieje. Może się pojawią komunikaty z Niemiec czy Czech, jak ktoś bliżej granicy mieszka (ja fabrycznie miałem licencję na Niemcy już dodaną).

Jak znam życie, jedyny sposób to uwolnienie nawigacji.
Ostatnio zmieniony przez Dracid 2018-07-30, 06:45, w całości zmieniany 1 raz  
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 22 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 1175
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-07-30, 07:47   

Dla uściślenia:
1.Ja mam nadal wersję softu 8.05 i stąd mogą też brać się różnice w działaniu licencji, choć nie sądzę.
2.Dla tych, co nie wiedzą- z chwilą uruchomienia TMC od razu ściągane są dane z całej Polski (nie musimy wprowadzać żadnej trasy) i znika nam właściwie już na stałe ikonka "masztu anteny". Przynajmniej ja jej już nigdy nie zobaczyłem od chwili uruchomienia TMC, być może pojawia się tylko wtedy, gdy nie można ściągnąć żadnych danych.
Zamiast niej mamy na stałe ikonkę "zatoru na drodze". Na tej ikonce, jeżeli jest wpisana trasa, pojawia się szacowana ilość minut opóźnienia dla wybranej trasy:

TMC_icon.jpg
Plik ściągnięto 46 raz(y) 186,89 KB

Ostatnio zmieniony przez Dymek 2018-07-30, 08:03, w całości zmieniany 1 raz  
 
Belphegor 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 12 razy
Wiek: 38
Dołączył: 27 Cze 2018
Posty: 904
Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2018-07-30, 13:47   

Dymek - a pokazuje Ci np. innym kolorem zator na wybranej trasie? Albo wstawia znak zatoru?
_________________
EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. 8-)
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 22 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 1175
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-07-30, 20:31   

Info wyskakuje na ikonce TMC. Dopiero po kliknięciu w ikonkę i włączeniu podglądu całej trasy widać miejsca spowolnień i zaznaczone ryzykowne odcinki.
 
Belphegor 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 12 razy
Wiek: 38
Dołączył: 27 Cze 2018
Posty: 904
Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2018-07-30, 20:42   

No to troszkę inaczej, niż w R-Link2, gdzie na bieżąco widzisz na trasie co się dzieje.
_________________
EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. 8-)
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 22 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 1175
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-07-31, 07:59   

Zwróć uwagę, że na ekranie nawigacji nie da się zbytnio pomniejszyć mapy żeby zobaczyć większy odcinek trasy, gdzie ewentualnie byłoby widać spowolnienia zaznaczone innym kolorem. Ewentualnie można próbować przesuwać mapę.
Ale żeby zobaczyć większy odcinek lub całą trasę, trzeba sobie trochę "poklikać".
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2018-07-31, 08:06, w całości zmieniany 1 raz  
 
Piitubski 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x2
Silnik: 1.6 sce
Rocznik: 2016
Wersja: Urban Explorer
Dołączył: 17 Lis 2015
Posty: 670
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-08-01, 07:59   

Jak działa TCM w PL? Czy wyznacza objazdy zakorkowanych odcinków dróg?
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 52 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3276
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-08-01, 08:39   

TCM działa bardzo dobrze w Polsce .
W zależności od Twoich ustawień albo sam zmienia przebieg trasy albo informuje Cię o trasach alternatywnych i ty wybierasz czy jechać trasa alternatywną bo zazwyczaj sa dłuższe ale czas przejazdu nimi jest krótszy . Te wszystkie informacje sa dla Ciebie wyświetlane. Jeśli zaś nie można wyznaczyć trasy alternatywnej informuje Cię o możliwym opóźnieniu .
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
 
Piitubski 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x2
Silnik: 1.6 sce
Rocznik: 2016
Wersja: Urban Explorer
Dołączył: 17 Lis 2015
Posty: 670
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-08-01, 12:30   

A oficjalnie można aktywować TCM w MNE?
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 52 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3276
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-08-01, 13:44   

Zgodnie z oficjalną odpowiedzią od Renault ( ktoś już tą odpowiedź publikował) Renault dla rynku PL tej funkcji nie przewidział
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
 
d3mol3k 



Marka: dacia/dacia
Model: dokker/duster
Silnik: 1.5 dci 90/1.6 SCe
Rocznik: 2012/2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 1000
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2018-08-01, 19:09   

Powracam z informacjami -

Nie udało się spowodować by pomimo dodania licencji dostawców TCM w Polsce (do katalogu TMC) jak i dodania pliku licencji iPhone....lyc (do katalogu License) by funkcja informacji drogowych zadziałała.

Jedynym sposobem jest staty/niestety TYLKO uwolnienie sprzętu. W przypadku moich map - Europa Wschodnia i licencji
LGe_Renault_ULC3_17CY_Primo_PO_16Q2_HM_POI_KML_SPC_JV_iPOHM@16Q2RenaultULC
tej funkcjonalności j/w nie udało się odpalić.

UWAGA - po uwolnieniu na oryginalnej w/w licencji też TMC nie chciało ruszyć!!! Musiałem ją usunąć zostawiając podaną tu na forum licencji iPhone...lyc i dodałem taka LGe_Renault...lyc która w nazwie miała TMC.

I najważniejsze - Pamiętajmy by przed jakąkolwiek zabawą z naszym sprzętem zrobić kopię swoich oryginalnych plików z nawigacji i zachować oryginalny plik upgrade.lgu który otrzymamy przy aktualizacji sprzętu podczas 90 dniowej darmowej aktualizacji map - o ile wersja naszego radyjka jest niższa niż obecnie oferowana (tu nie wiem czy warto ale ja nie zostawiłem swojego i mój przepadł) ale zostawiłem sobie odcisk MNEvo któy robimy przed sprawdzeniem aktualizacji sprzętu przy pomocy narzędzia Dacia Media Nav Toolbox.

Mi się udało dzięki informacjom i kolegom z forum którym bardzo dziękuję - dajcie mi dzień i opiszę jak to zrobić po kolei w tej wersji systemu.




No i najważniejsze - wszystko robimy na własną odpowiedzialność.
_________________
Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
Ostatnio zmieniony przez d3mol3k 2018-08-01, 19:11, w całości zmieniany 1 raz  
 
Belphegor 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 12 razy
Wiek: 38
Dołączył: 27 Cze 2018
Posty: 904
Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2018-08-01, 21:44   

Schwarzwaldradio? Co to? :shock: :shock:


d3mol3k - czyli mam rozumieć, że w końcu uwolniłeś MNE?
_________________
EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. 8-)
 
d3mol3k 



Marka: dacia/dacia
Model: dokker/duster
Silnik: 1.5 dci 90/1.6 SCe
Rocznik: 2012/2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 1000
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2018-08-01, 22:07   

Cytat:
Schwarzwaldradio? Co to? :shock: :shock:


a mam taką stację w DAB+ tu w Szczecinie :O



Cytat:
d3mol3k - czyli mam rozumieć, że w końcu uwolniłeś MNE?


tak - bez tego się nie dało rady uruchomić TMC* (przynajmniej mi)



*- opis wkrótce
_________________
Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
Ostatnio zmieniony przez d3mol3k 2018-08-01, 22:08, w całości zmieniany 1 raz  
 
Belphegor 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 12 razy
Wiek: 38
Dołączył: 27 Cze 2018
Posty: 904
Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2018-08-01, 23:46   

d3mol3k napisał/a:
*- opis wkrótce


Och, to czekam. 8-)
_________________
EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. 8-)
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne