Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

 Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
uruchamiana TMC w fabrycznym Media Nav Evolution 9.1.3
Autor Wiadomość
d3mol3k 



Marka: dacia/dacia
Model: dokker/duster
Silnik: 1.5 dci 90/1.6 SCe
Rocznik: 2012/2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 1080
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2018-07-16, 19:58   uruchamiana TMC w fabrycznym Media Nav Evolution 9.1.3

http://www.daciaklub.pl/f...1760870#1760870
Belphegor napisał/a:
Włączyłem sobie też funkcję TMC. Inna sprawa, czy to w ogóle działa w Polsce w MNE. Bo w R-Link 2 działa nieźle.


Działa tylko trzeba mieć wgrane w licencje a tych Dacia nie udostępniła nowym klientom jak widzę. Sposobem na to jest uwolnienie jak napisał jas_pik.
Czyli Belphegor skoro Tobie się udało w oryginalnym sprzęcie to zrobić spróbuję i ja ;-) .
_________________
Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
 
Belphegor 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 24 razy
Wiek: 39
Dołączył: 27 Cze 2018
Posty: 1553
Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2018-07-16, 22:17   

d3mol3k napisał/a:
Działa tylko trzeba mieć wgrane w licencje a tych Dacia nie udostępniła nowym klientom jak widzę


Pogadam jutro z jakimś ważniakiem z Renault Polska. Chociaż nie wróżę sukcesu, bo oni zawsze tacy napuszeni chodzą.
_________________
EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. 8-)
Psycho the rapist

 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 64 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3784
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-07-16, 23:05   

Belphegor napisał/a:
funkcję TMC. Inna sprawa, czy to w ogóle działa w Polsce w MNE

W MNE też bardzo dobrze działa.
Warto tylko wrzucić licencje bo zazwyczaj Dacia ich nikomu nie daje albo daje 3 licencje na Frnację .
Francuskie licencje w Polsce nie działają mimo że to fraancuska firma wprowadzała system TMC w Radiu Zet . Działaja za to licencje frmacuskie w Czechach i na Słowacji bo tam też francuskie firmy montowały systemy TMC ( to tak apropos) .
Może ważniacy z Renault mysla że jak dadza licencję na Frnację to będa działać wszędzie ?
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
d3mol3k 



Marka: dacia/dacia
Model: dokker/duster
Silnik: 1.5 dci 90/1.6 SCe
Rocznik: 2012/2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 1080
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2018-07-17, 17:04   

Panowie - dziękuję za masę informacji odnośnie tego sprzętu jakim jest Media Nav Evolution i to czego tam nie ma co można włączyć. Pozwoliłem sobie dzisiaj uruchomić ekran 4x4 oraz TMC. Udało się to dzięki Waszym wskazówkom i informacjom.



1. zyskałem nową zakładkę "Duży ruch" i na mapie ikonę nadajnika po kliknięciu której otrzymuje się info o zdarzeniach na drodze (o ile posiadamy licencję na TMC w plikach nawigacji)



2. po kliknięciu w zakładkę "Duży ruch" mamy dostęp do ustawień:





Przeglądając ekran micom'a u siebie zauważyłem też pozycję AHA - Off - wygląda mi na to że ta funkcja też jest wyłaczona dlatego po ściągnięciu tej aplikacji jedyne co mam po jej uruchomieniu w samochodzie to odtwarzanie bez widoku tylko dźwięku poprzez BT :(. Dziwiłem się że apka nie działa tak jak to pokazano w instrukcji. No ale jak ma działać skoro wygląda mi na domyśnie wyłączoną jej funkcję :-( .
_________________
Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
Ostatnio zmieniony przez d3mol3k 2018-07-17, 17:13, w całości zmieniany 2 razy  
 
Belphegor 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 24 razy
Wiek: 39
Dołączył: 27 Cze 2018
Posty: 1553
Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2018-07-17, 17:13   

Kongratulacje. :mrgreen: W ostatnie dni włączyłem sobie dokładnie to samo plus menu Renault (ze znaczkiem Dacii przy starcie MNE). Milszy efekt wizualny.
_________________
EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. 8-)
Psycho the rapist

 
Belphegor 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 24 razy
Wiek: 39
Dołączył: 27 Cze 2018
Posty: 1553
Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2018-07-17, 18:00   

Skontaktowałem się swoimi kanałami z Renault Polska w sprawie TMC, ale szczerze wątpię, czy w ogóle coś się w tym temacie zadzieje w najbliższym czasie.
_________________
EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. 8-)
Psycho the rapist

 
d3mol3k 



Marka: dacia/dacia
Model: dokker/duster
Silnik: 1.5 dci 90/1.6 SCe
Rocznik: 2012/2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 1080
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2018-07-17, 18:45   

@Belphegor ja dostałem taką :(
Cytat:
"Robert, dostaliśmy z Centrum Obsługi Klienta informację, że wspomniana przez Ciebie funkcjonalność nie jest dostępna na terenie Polski. W instrukcji obsługi na stronie PL.4 znajduje się stosowna informacja “W instrukcji są omówione wszystkie funkcje dostępne w opisanych modelach. Ich występowanie zależy od modelu urządzenia, wybranych opcji i kraju sprzedaży. Instrukcja może zawierać również opis funkcji mających się pojawić w najbliższej przyszłości.”

Pozdrawiamy,

Dacia PL"


A z drugiej strony - jako Polak kupuję dwuletnią aktualizację map za 199€ Europy Wschodniej i nie otrzymuję usługi TMC. Czy obywatel Niemiec który kupuje tę samą aktualizację ale w Niemczech otrzyma tę obsługę w swoich plikach? Podejrzewam że tak skoro tam jest to odblokowane fabrycznie w radyjku. Ale OK dajmy już spokój TMC bo to nie ten temat. Bo chyba zrobiłem lekki off-top :( za który przepraszam.
_________________
Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
Ostatnio zmieniony przez d3mol3k 2018-07-17, 18:51, w całości zmieniany 1 raz  
 
sasio 


Marka: Renault
Model: Clio IV F2
Silnik: 1.2 16V
Rocznik: 2017
Dołączył: 02 Lis 2011
Posty: 145
Skąd: Szczecinek
Wysłany: 2018-07-17, 23:16   

Nie oczekiwałbym zbyt wiele.

Ta sama sytuacja w przypadku MediaNav Evo w nowym Clio.
Kupując byłem wprowadzony w błąd tj.otrzymałem zapewnienie od sprzedawcy, na papierze z VIN, opis konfiguracji pojazdu że mam wgrane Mapa Europy wersja podstawowa.
Zapytałem czy normalnie do Chorwacji pojadę na tej.mapie, oczywiście.
Okazuje się że wkurzenie sięga zenitu bo praktycznie wzzyscy czują się brzydko mówiąc oszukani posiadając mapę Islandii i kilku innych nie użytecznych krajów, do tego rok do tyłu.
Co ciekawie za kasę jest dostępna mapa 2018Q1, przy darmowej aktualizacji 2017Q1
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 64 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3784
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-07-17, 23:22   

To już wiecie jak się wkurzyłem kupując DD w 2014 roku z infomacją dże otrzmam mapę Europy .
A planowałem wyjazd do Włoch a nastepnie do Chorwacji.
Wtedy otrzymałem propozycję nie do odrzucenia 199 E za Europę Zachodniąz + 199 E za Europę południową .
Dlatego uwolniłem ( na początku przez tzw żółtą kropkę ) a od 2015 w pełni zintegrowanąz systemem .
I nie płącę ża żadne mapy, aktualizację ich mam za darmo 4 razy do roku ( bo 2 razy sa z Here i 2 razy są z TomTom-a)
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
d3mol3k 



Marka: dacia/dacia
Model: dokker/duster
Silnik: 1.5 dci 90/1.6 SCe
Rocznik: 2012/2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 1080
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2018-07-18, 11:14   

Przyjdzie czas że skorzystam jas_pik z Twojej opcji. Na razie skorzystałem z tego co może mi dać/pozwolić mocom. Wkurza jednak co innego - jak pisałem - co z tego że skorzystam i zapłacę za aktualizację map skoro i tak nie otrzymam funkcjonalności TCM :( w Polsce. To jest przykre - chcesz uczciwie? Nie w tym kraju. To jest nawet tak jak z aplikacją Aha :-) wyłączona sprzętowo. Ciekawe czy jak ustawie na On czy zadziała normalnie funkcjonowała tak jak powinna?
_________________
Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 64 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3784
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-07-18, 12:03   

Ja to uruchamiałem w wersjach 6.0.4 do 8.0.5 . Sprzwdzę czy da się na wyższych
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
d3mol3k 



Marka: dacia/dacia
Model: dokker/duster
Silnik: 1.5 dci 90/1.6 SCe
Rocznik: 2012/2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 1080
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2018-07-18, 16:27   

Sprawdziłem - wersja systemu 9.1.3 po przełączeniu w micom pozycji AHA z off na on otrzymujemy możliwość obsługi aplikacji Aha https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aha.android.app

Wygląda to tak po uruchomieniu aplikacji na telefonie



i po połączeniu się z Media Nav Evolution (musimy mieć włączony bluetooth i gps w telefonie/smartfonie)









Wady aplikacji? Hmmm - jak na chwilę obecną to przede wszystkim brak polskiego języka :(. Szkoda.
_________________
Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
Ostatnio zmieniony przez d3mol3k 2018-07-18, 16:28, w całości zmieniany 1 raz  
 
Belphegor 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 24 razy
Wiek: 39
Dołączył: 27 Cze 2018
Posty: 1553
Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2018-07-18, 17:33   

Co to jest to AHA i co daje? :oops: Bo ja tylko zespół muzyczny znam o tej nazwie... :-P
_________________
EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. 8-)
Psycho the rapist

 
d3mol3k 



Marka: dacia/dacia
Model: dokker/duster
Silnik: 1.5 dci 90/1.6 SCe
Rocznik: 2012/2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 1080
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2018-07-18, 17:44   

Aplikacja dla androida i iOS dla Renault/Daica i kilku innych marek która po połączeniu z radiem daje rozbudowane możliwości słuchania muzyki, otrzymania informacji pogodowych (stety w językach innych niż polski :-x ).

przetłumaczone przez wujka Googla:

Cytat:
Aha organizuje swoje ulubione treści internetowy na spersonalizowanych stacji radiowych na żywo, a na żądanie, dzięki czemu jest bezpieczny i łatwy w natychmiastowy dostęp swoje ulubione rzeczy w ruchu, wszystko w jednym panelu. Z wyborów, które obejmują radia internetowego, podcastów, muzyki, ruchu, książki audio, Facebook, Twitter i więcej (wszystkie jako presetów) Twój ulubiony dźwięk jest nie więcej niż naciśnięcie przycisku dalej.

• Natychmiastowy dostęp do najnowszych wiadomości, sport, rozmowy i podcastów rozrywkowych (brak synchronizacji)
• Wybierz spośród tysięcy stacji radiowych z USA i na całym świecie
• Dostęp do ulubionych Slacker spersonalizowane stacje muzyczne (tylko w Ameryce Północnej)
• Słuchaj swojego kanału informacyjnego Facebooku, a także Tweety z obserwowanych osób i list Twitterze
• Utknąłem w korku? Słuchaj w czasie rzeczywistym, spersonalizowane, audio stacja ruchu (tylko w Ameryce Północnej)
• Słuchajcie lokalnej restauracji i innych wyników wyszukiwania filtrowane w oparciu o preferencje Wszystko w ramach jednego interfejsu, który zapewnia szybki dostęp do nich niezależnie od typu zawartości
• Nowe stacje dodane treści i cały czas
• Podłącz do kompatybilnych systemów w desce rozdzielczej * i kontrolować Aha bezpośrednio z radioodtwarzacza.

Wybierz z praktycznie niekończącą się zestaw opcji, i niech Aha zarządzania treścią dla Ciebie w chmurze. Aha pamięta, w którym zostało przerwane, a może odebrać z powrotem aż do następnego razu, nawet jeśli są odbijając między wieloma epizodami samego podcastu.

* Kompatybilny z Pioneer AVIC-Z140BH, AVIC-X940BT i Kenwood DNX9990HD. Podłącz urządzenie z systemem Android lub iOS i kontrolować Aha, jak jest zbudowany w do radia samochodowego! Dodatkowe kompatybilne z rynku wtórnego i fabryczne radioodtwarzacze samochodowe rozpocznie toczenia się wkrótce.

Recenzję żadnych konkretnych kwestii platform lub urządzeń, prosimy odwiedzić - http://aharadio.com/help/issues.html
_________________
Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
 
Belphegor 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 24 razy
Wiek: 39
Dołączył: 27 Cze 2018
Posty: 1553
Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2018-07-18, 17:58   

Tłumaczenie bardzo piękne, prawie jak "Prosiem Pan, kuraka na otro... dobzie, dobzie?" :mrgreen:

Ale dzięki za info, włączę to u siebie. 8-)
_________________
EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. 8-)
Psycho the rapist

 
d3mol3k 



Marka: dacia/dacia
Model: dokker/duster
Silnik: 1.5 dci 90/1.6 SCe
Rocznik: 2012/2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 1080
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2018-07-18, 18:18   

Jak to wujek tłumacz ;)
Co do Aha - mam czasami ochotę posłuchac czegoś innego w radio więc jak dla mnie to spoko apka. Działa bez uruchamiania Aha w micom'ie ale wtedy chodzi tylko w tle jako urzadzenie bluetooth i nie ma możliwości zmienić choćby stacji w niej poprzez ekran Media Nav Evolution.

A tak przy okazji tak wygląda u mnie ekran micom test:



Załączyłem 4WD, TMC i AHA. Więcej nie ruszałem choć zastanawiam się czy przy aktywnej kamerze cofania da się wyświetlić wizualizację czujników cofania.
_________________
Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
 
polon18 


Marka: Renault
Model: Clio IV
Silnik: 0,9 Tce
Rocznik: 2013
Wiek: 36
Dołączył: 11 Mar 2016
Posty: 140
Skąd: Holandia/ Chojnów/Radomsko
Wysłany: 2018-07-18, 18:35   

d3mol3k,
Czy ty mieszkasz w holandii?
Widzę holenderskie radia
radio 538 i slam ! FM
Ostatnio zmieniony przez polon18 2018-07-18, 18:37, w całości zmieniany 2 razy  
 
d3mol3k 



Marka: dacia/dacia
Model: dokker/duster
Silnik: 1.5 dci 90/1.6 SCe
Rocznik: 2012/2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 1080
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2018-07-18, 18:43   

@polon18 - nie mieszkam tu w Polsce. Te stacje lubię słuchać a zostało mi to po kilkuletnim okresie częstych wyjazdów do Amsterdamu i ogólnie Holandii w ramach pracy którą wykonywałem. Kocham ten język, i muzykę którą puszczają. Było też swego czasu 3FM i kilka fajnych stacji po drodze do Amsterdamu. Ważne bo można było posłuchać o korkach na trasie.

Znalazłem też kilka stacji francuskich (FG Radio) ale to dzisiaj dopiero bo apka zaczęła działać poprawnie. Tylko brak naszego lengłidża mnie drażni.
_________________
Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
 
Belphegor 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 24 razy
Wiek: 39
Dołączył: 27 Cze 2018
Posty: 1553
Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2018-07-18, 19:37   

Poza tym co opisałeś przełączyłem sobie jeszcze na styl menu z Renault. Natomiast w AHA niechcący włączyłem język hiszpański... no i ona do mnie no comprende, no ingles i tak dalej. Przełączyłem na angielski, ale na razie nie ma ochoty się połączyć. :-P
_________________
EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. 8-)
Psycho the rapist

 
d3mol3k 



Marka: dacia/dacia
Model: dokker/duster
Silnik: 1.5 dci 90/1.6 SCe
Rocznik: 2012/2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 1080
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2018-07-18, 23:05   

A jakieś ujęcie zmian graficznych ;) ?
_________________
Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
 
Valwit 



Marka: Renault
Model: Clio IV
Silnik: 1.5 dCi
Rocznik: 2014
Dołączył: 03 Sie 2017
Posty: 60
Skąd: Dublin
Wysłany: 2018-07-18, 23:32   

Da się AHA odpalic na MN1? Probowal ktos dograc stosowne pliki?
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 64 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3784
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-07-19, 00:43   

Da się ale nie poprzez dogranie plików . AHA jest dostępne w portowanej wersji 6.0.3.MD
Poszukaj moich postów na ten temat. Ja już o tym zapomniałem bo od 2 lat nie zajmuję sie MN1 ( no chyba że trafia do mnie w celach naprawy) .
Własnie komuś naprawiałem takie stare MN1 z wgranym portowanym 603MD i sprzwdziłem że AHA wciąż działa :)
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
Belphegor 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 24 razy
Wiek: 39
Dołączył: 27 Cze 2018
Posty: 1553
Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2018-07-19, 09:50   

d3mol3k napisał/a:
A jakieś ujęcie zmian graficznych ;) ?


Ależ proszę Cię bardzo. 8-) Generalnie kolorystyka jest odrobinkę bardziej przemyślana, jest cieniowanie, efekt wypukłości, jakieś tekstury. ;-)

20180719_094239.jpg
Plik ściągnięto 26 raz(y) 173,99 KB

20180719_094228.jpg
Plik ściągnięto 12 raz(y) 162,35 KB

20180719_094221.jpg
Plik ściągnięto 19 raz(y) 158,09 KB

20180719_094212.jpg
Plik ściągnięto 13 raz(y) 175,04 KB

20180719_094157.jpg
Plik ściągnięto 28 raz(y) 160,53 KB

20180719_094152.jpg
Plik ściągnięto 20 raz(y) 153,23 KB

20180719_094143.jpg
Plik ściągnięto 20 raz(y) 170,68 KB

_________________
EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. 8-)
Psycho the rapist

 
Belphegor 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 24 razy
Wiek: 39
Dołączył: 27 Cze 2018
Posty: 1553
Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2018-07-24, 17:20   

Odnośnie działania TMC na rynku polskim:

"Witam Panie Marku,
Decyzje odnośnie wprowadzenia usług multimedialnych na każdym rynku są podejmowane na szczeblu centralnym.
Aktualnie centrala francuska nie planuje wprowadzenia tej usługi w Polsce. Niestety, ale dostawca tej usługi nie ma pokrycia na rynku Polskim, stąd też brak te usługi w naszych autach."

Zadałem więc pytanie, czemu w R-Link 2 TMC działa w Polsce bez problemu. Inny dostawca usługi?
_________________
EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. 8-)
Psycho the rapist

 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 64 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3784
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-07-24, 18:56   

Nie - prosta oszczędnośc.
Policz ile Dacii sprzedaje się rocznie na rynku PL z MNEvo - każda licencja to kosztdla Reanult kilka Euro - widzisz ile firma oszczędziła ?
W dniu dzisiejszym zajmowałem się Dusterem z MNE w wersji 9.1.1.
W katalogu TMC były wyłącznie licencje TMC na Francję. Ale ponieważ MNE było fabrycznie z wersją 8.0.5 to była tez jedna licencja w katalogu LICENCES którą trzeba było usunąć aby TMC zadziałało.
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne