Panowie nie dziękuję by nie zapeszać.
Samochód zakupiony w Auto Zięba Katowice,sprzedawca sprawił się naprawdę dobrze,wynegocjowałem upust 2490zł,dostałem dwa komplety dywaników,kilka breloków,fartuchy przeciwbłotne :)
Szyby są lekko przyciemnione fabrycznie.
Jeśli któryś z forumowiczów jest zainteresowany to na PW podam telefon do sprzedawcy polecam Pana Romana pełen profesjonalizm,jak z serwisem nie wiem nie korzystałem jeszcze i obym nie musiał poza przeglądami okresowymi.
Ostatnio zmieniony przez MartinezTychy 2019-03-27, 21:09, w całości zmieniany 2 razy
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2019-03-27, 22:16
wypas , niech śmiga i cieszy pasażerów, że o kierowniku nie wspomnę
Tak jak pisałem wyżej, nie dziękuję by nie zapeszać.
Puki co cieszy,pora wiosenna już prawie w pełni na zewnątrz,a ja poczyniłem zakupy.
Wpadły cztery opony Barum Polaris 5 195/55R16 HXL w bardzo okazyjnej cenie całość 780 zł.
Dziś odebrałem również felgi stalowe cztery sztuki + kołpaki więc na zimówkę będzie w sam raz.
Muszę się upewnić co do czujników,mam tak rozbieżne informację,że jadę do wulkanizatora niech zajrzy do jednej felgi i będzie na 110% wiadomo.
Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1.6 MPI 84 KM
Rocznik: 2014
Wersja: Ambiance Plus Pomógł: 55 razy Dołączył: 22 Lut 2015 Posty: 1601 Skąd: Lędziny
Wysłany: 2019-03-29, 18:22
To podziel się potem info czy jest czujnik czy nie ^^
Jeśli o mnie chodzi to uważam, że będzie na pewno. Sugerowałby to i brak naklejki i brak jakichkolwiek informacji na forum czy gdziekolwiek indziej, że przestali to pchać w opony.
Nie czekałeś na lift ? co z LPG w tych silniach ?
Też się przemierzam ale czkam na nową wersję
Nie byłem zainteresowany LPG,nabyłem wersję Techroad,podoba mi się i nie tylko mnie,budzi zainteresowanie,tankowałem wczoraj na stacji po raz pierwszy trwało to 15 min ( były pogaduchy ) z użytkownikiem Docera,pytał co i jak zaglądał gdzie się tylko dało.Powiedział na do widzenia,że mniamniuśna wersja i ma smaczek na taką Lodówkę.
Dawno nie aktualizowałem swojego wątku.
Dacia połyka kolejne kilometry,jestem po I przeglądzie i mam też pierwsze spostrzeżenia:
-piszczał,skrzeczał lub jak to zwał pedał sprzęgła,pomogło smarowanie trzpienia czujnika położenia pedału sprzęgła.
-w ramach gwarancji wymieniono odklejającą się uszczelkę po stronie kierowcy.
-----mankament znaczny pojawia się przeciek wody do wnętrza tylne szyby uchylne w bagażniku,wykładzina wyczuwalnie wilgotna.Jestem po wizycie w ASO wymienili uszczelki na Nowe i dalej to samo!!!!W przyszłym tygodniu odstawiam samochód celem dalszej weryfikacji przyczyn powstawania przecieku wody.
Pytanie zatem do innych użytkowników Lodgy z uchylnymi szybami:
-czy u Was też tak jest,że przecieka woda do wnętrza?
-czy komuś udało się z tym wygrać i mógłby się podzielić swoim doświadczeniem?
Lodgy przejęła rozwiązanie z uchylnymi szybami właściwie 1:1 z logana MCV I, a w nim nic nie cieknie (i to mimo przerabiania wersji nieuchylnej na otwieraną).
Konstrukcja jest bardzo prosta, więc jeśli coś cieknie, to powinno łatwo się znaleźć którędy.
Najlepszym punktem zaczepienia jest dokładna diagnoza, a ewentualną regulację należy przeprowadzać dopiero po stwierdzeniu, że to faktycznie wina słabego przylegania.
Po zauważeniu przecieku do wnętrza samochodu(zauważył to serwis)zaproponowali sami wymianę uszczelek,i tak się stało wczoraj nowe uszczelki są na miejscu lecz mimo to niewielki przeciek jest nadal.W przyszłym tygodniu Lodgy trafi na serwis celem weryfikacji i podjęcia dalszych działań w celu wyeliminowania przyczyny,takie jest stanowisko ASO Zięba w Katowicach,szef serwisu powiedział,że tak być nie może aby woda dostawała się do samochodu.
Przy mechanizmie zamykania jest możliwość regulacji docisku szyby do uszczelek. U siebie w jednej szybie zmniejszałem sobie docisk bo wchodziła bardzo głęboko względem drugiej strony.
U mnie oba kona po zamknięciu można lekko wepchnąć.Regulacja polega jak sądzę na wyginaniu ramienia mechanizmu zamykającego w jedną bądź drugą stronę lecz wydaje mi się,że tak być nie powinno.
Mój samochód ale widząc działania ASO jestem zmartwiony,poplamiona podsufitka paluchami mechanika,zerwane mocowanie boczku wypełnienia okna prawa strona,wyłamana zaślepka mechanizmu,oczywiście zgłoszone w ASO ,otrzymałem zapewnienie,że odbiorę samochód szczelny i bez wspomnianych uszkodzeń.Wtorek kolejna wizyta w ASO tym razem kilkudniowa,mam otrzymać samochód zastępczy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum