Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 1.5 dCi
Rocznik: 2014
Wysłany: 2019-05-30, 18:59
Doszedłem do tego skanowania i wykonałem to ale były bezbłędne.
Całość udało mi się uruchomić po odłączeniu zasilania na chwilę.
Mapa się zawiesza nadal przy widoku skrzyżowania.
Marka: Dacia
Model: NOWY DUSTER 3
Silnik: 1,0 ECO-G
Rocznik: 2024
Wersja: Extreme 5-os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2015 Posty: 1248 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-05-31, 14:05
Więc masz ślad, obrazek jest "wyciągany" z pliku map, trzeba sprawdzić też poprawność wpisów ini. We wcześniejszych tematach były opisane przykłady poprawnych wpisów.
Wysłany: 2019-05-31, 16:23
paul7 napisał/a:
Więc masz ślad, obrazek jest "wyciągany" z pliku map, trzeba sprawdzić też poprawność wpisów ini. We wcześniejszych tematach były opisane przykłady poprawnych wpisów.
Możesz kolego mi to jaśniej opisać?
Jak to zrobić co i gdzie?
Wersja: Extreme 5-os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2015 Posty: 1248 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-06-02, 20:26
Jak możesz, to ładuj najmniejszy zestaw krajów, które ciebie interesują. Tzn. będziesz jeździł po ich drogach. Im mniej zajęta pamieć, szybciej nawigacja będzie działała. Wcześniejszej zażartowałem z zawartości np.: Gujany, czy Islandii, pewnie tam nigdy nie dojedziesz samochodem z Polski. To niepotrzebne pliki.
Wysłany: 2019-06-19, 09:08
tomamar napisał/a:
Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Mam taki problem z Media Nav ( 4.0.6) wszystko działa dobrze po uwolnieniu i wgraniu map ale po 5 minutach nawigowania wyrzuca mi błąd krytyczny po naciśnięciu OK zawiesza się ekranie potwierdzenia zgody do użytku nawigacji.
Co to za błąd i co z nim zrobić wie może ktoś?
Problem rozwiązałem a mianowicie mapy miałem dobre ale odchudziłem je z opcji dla ciężarówek z danymi dróg dla nich i pozostawiłem tylko pliki z rozszerzeniami FBL oraz HNR i nawigacja zaczęła działać poprawnie.
Wysłany: 2019-06-19, 13:52
Własnie MN1 jest bardzo okrojone w Igo Primo, ma mniej pamięci cards i dlatego ci wywaliło. W pikach systemowych także jest obsługa dodatków okrojona. Dobrze że się sprawa wyjaśniła.
Zacznij od usunięcia większości map/poi/speedczam. Zostaw jeden kraj i następnie wgrywaj po jednym kraju . Zobaczysz który plik miesza. Najprawdopodobniej któraś mapa ma w sobie błąd
Wysłany: 2019-07-01, 20:16
często na forach z mapami podają liczby kontrolne plików , warto porównywać wielkości plików ściąganych map. Czasami w necie krążą "nie pełne" mapy i stąd problemy.
Jak to jest z darmową aktualizacją? Można aktualizować dowolną ilość razy w ciągu 3 miesięcy od zakupu czy tylko raz?
Kiedy są wrzucane nowe mapy? Nie wiem czy aktualizować teraz czy poczekać do końca darmowego okresu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum