Jednak zmieniam status na niezadowolonego z PreligCara.
Najpierw przestał działać PlayStore (zamyka się zaraz po otwarciu). Odinstalowałem i zainstalowałem starsza wersję - to samo. Zresetowałem do ustawiń fabrycznych - to samo, plus zniknęło wszystko co miałem i w tej chwili mam tylko radio i kamerę cofania. Załamałem się.
Nie strasz proszę. Kupiłem najdroższą wersję i jeszcze nie zamontowałem. Teraz czeka mnie bezsenność.
_________________ Szanuj każdego jak siebie samego
Doszedłem z kartą SIM. Chińczycy wsadzili do radia wewnątrz jedną kartę swojego operatora. Na kabelku wkłada się kartę naszą. Początkowo myślałem, że wykrył moją kartę i próbowałem się za pomocą niej łączyć. Nie łączyło, ponieważ to była chińska. Wybrałem drugą kartę i połączyło. Jednak mimo długiego kabelka i potężnej anteny zasięg jest kiepski. Na dodatek Nju Mobile pracuje na sieci Orange i w trakcie wyszukiwanie nie wyświetla Nju Mobile a Orange. Dopiero po zarejestrowaniu w sieci pojawia się znaczek Nju.
_________________ Szanuj każdego jak siebie samego
Tak to jest jak się zmienia ustawienia fabrycznye.
Spróbuj tego: odszukaj w opcfach RESET FACTORY wpisz kod 7890 system wyczyści ustawienia i przywraca stan początkowy. Niestety trzeba od nowa wszystko ustawiać i instalować ale masz stan początkowy..
Po zainstalowaniu i ustawieniu radia opcja: Exsport all settings powoduje zdobienie kopii ustawień radia na pendrive. Takie zabezpieczenie i szybkie przywrócenie swoich ustawień. Później wystarczy podłączyć pendrive i samo startuje.
Nie ma się co bać tego radia, jest super i działa bardzo dobrze. Ja przetestowalem dwie sieci Virgin i T-Mobile obie dzialaja bez zarzutu. A to że trzeba chinczyka wyłączyć w ustawieniach to myślałem że jest to jasne i nie wspominalem o tym, niby jak mialaby pracowac w polskich warunkach.
W wiazce przewodów od chińczyka jest przewodzik żółty opiasny jako Ant lub Auto Ant, do niego przylutować niebieski z saparatora. A wtyk antenowy to już chyba wiesz gdzie wsadzić.
Mam prośbę do tych co kupili radio prelingcar żeby mi je zmierzyli ile ma samo radio szerokości i wysokości i ile ma wyświetlacz szerokości i wysokości
Nie nie zrozum mnie źle po prostu na zdjęciu jest pokazane radio i jego wymiar a wyświetlacz jest mniejszy a pytam się dlatego że są sprzedawane z tym wymiarem radia 9 cali i 10 cali
Marka: Ford/Dacia
Model: Fiesta/Duster
Silnik: 1,4i LPG/ Blue dCi 115 4WD
Rocznik: 2013 Trend, GoldX/2020 Ptestige Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Mar 2014 Posty: 369 Skąd: KR
Wysłany: 2021-03-25, 17:56
Mam i ja swojego PreligCara 4/64. Zamówiony 09.03. z Polski, w efekcie po dwóch tygodniach dotarł ze Świata. W momencie kiedy klepałem były niby dwie sztuki na stanie, ale następnego dnia Chińczyk napisał, że ni ma :) i musi wysłać od siebie. I wysłał, niestety ze złamanym jednym zatrzaskiem. Na szczęście nie przeszkadza, siedzi stabilnie.
Co pisać?
Montaż prosty, do kokpitu pasuje idealnie. Możliwości, dźwięk (wiadomo, z fabrycznymi głośnikami i bez wygłuszenia, ale i tak jest wiele lepiej), no i rozmiar też ma znaczenie.
MNE przy tym to.... no bida z nędzą.
Pozostało mi tylko domontować rejestrator jazdy, kupiony już osobno w Polsce i przykleić antenę GSM.
Jedyne, z czym sobie nie potrafię poradzić to nie wiem jak uruchomić coby wyświetlało nastawy panelu klimatyzacji i nie wiem gdzie znaleźć logo Dacii. Kabelki zasilania obd zamienione, otwarcie drzwi wyświetla, gdzieś mignęło mi, że pokazuje też zużycie paliwa i takie tam. Problem jest chyba w ustawieniach auta - protokół obd czy coś. Tak mi świta.
I jak ustawić taki zarąbisty pulpit jak kolega tom45tom zaprezentował na filmie.
Gdyby ktoś wytłumaczył mi jak małpie - nie obrażając człekokształtnych - będę wdzięczny.
Jedna uwaga - Chrome muli niemiłosiernie, ale Brave rozwiązuje problem.
_________________ miała być Sandero Laureate tce, jest Fiesta mk7, no i Duster
Ostatnio zmieniony przez wojtek013 2021-03-25, 18:07, w całości zmieniany 1 raz
Ten pulpit to Agama Car Luncher ze sklepu play warto zakupić pełną wersję. Co do wyświetlenia klimatyzacji musisz wejść w ustawienia dodatkowe Extra Settings kod 123456 odszukać Confing info i odznaczyć Air control. Ustaw jak na zdjęciu. Po wyjściu z ustawień będzie już wyświetlało.
Marka: Ford/Dacia
Model: Fiesta/Duster
Silnik: 1,4i LPG/ Blue dCi 115 4WD
Rocznik: 2013 Trend, GoldX/2020 Ptestige Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Mar 2014 Posty: 369 Skąd: KR
Wysłany: 2021-03-26, 07:38
tom45tom, No i działa klima. Dzięki wielkie raz jeszcze.
Ten fabryczny launcher, że się tak wyrażę, z prędkościomierzem na środku też fajnie wygląda i pasuje kolorystycznie. Na Agama Car pewnie przyjdzie czas jeszcze.
_________________ miała być Sandero Laureate tce, jest Fiesta mk7, no i Duster
zdjęcia nie mam ale mam zrobiony filmik. Wszystko chodzi bardzo płynie mapy Google waze czy yanosik bez problemów. Podział ekranu na 2 bez problemu. a co do parametrów obd to jeszcze się tym nie bawiłem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum