Marka: Dacia
Model: Duster/ Logan II
Silnik: 1.5 dCi/ 1.2
Rocznik: 2013/ 2014
Wersja: Laureate 5 os.
Wysłany: 2015-02-13, 16:29 Potrzebuję informacji z zakresu elektryki Dustera.
Cześć.
Jestem na forum nowy, ale obserwuję/ czytuję Was od parych ładnych tygodni odkąd zakupiłem Dustera.
Mam ogromną prośbę do Was, a mianowicie... Potrzebuję wiedzieć parę rzeczy odnośnie elektryki Dustera:
- gdzie szukać sygnału CAN L i CAN H?
- w którym miejscu szukać złącza deska rozdzielcza/nadwozie by odnaleźć w niej:
* +12 V po stacyjce,
* masę lub najbliższe miejsce przyłączeniowe do nadwozia,
* przewodu L i P kierunkowskazu.
- w którym miejscu rozgałęzia się wiązka elektryczna na przednie L i P światło przeciwmgielne (czy jest to przekaźnik ten koło akumulatora, bezpiecznik w kabinie, a może jakieś rozgałęzienie w okolicy belki wzmocnienia?)
Za wszelką pomoc z góry DZIĘKI.
Pozdrawiam :)
+12 V po stacyjce,
do stacyjki dochodzą 4 kabelki
czerwony - zasilanie [wejście]
zielono żółty [stacyjka w poz.1]- załączenie np.radia [wyjście]
żółty [pozycja 2] - zapłon [wyjście]
pomarańczowy [pozycja 3] rozrusznik [wyjście]
Kilkanaście cm za stacyjką jest kostka z tymi przewodami.
Dostęp do kostki za stacyjką, jest dobry po demontażu osłon pod kierownicą [2 śruby torx].
Całość można podejrzeć [bez demontażu] wsuwając głowę nad pedały [ciężko ale się da] zaraz obok znajduje się przyłącze masy [jedno z licznych w całym Dusterze]
przewody L i P kierunkowskazu
Przewody które przechodzą przez bezpieczniki mają opis na osłonie [pokrywie] bezpieczników znajdującej się po lewej stronie kierowcy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum