Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige Pomógł: 24 razy Dołączył: 27 Cze 2018 Posty: 1560 Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2018-07-15, 16:56
Szczerze to nawet nie próbowałem tego robić ze względu na inną wersję softu. Napisaliście tu, że do każdej wersji są inne kody, więc nawet nie próbowałem, żeby czegoś nie zepsuć, nie rozstroić. Kody, które Dracid podał są do 9.1.3, a ja mam 9.1.1 .
_________________ EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. Psycho the rapist
Szczerze to nawet nie próbowałem tego robić ze względu na inną wersję softu. Napisaliście tu, że do każdej wersji są inne kody, więc nawet nie próbowałem, żeby czegoś nie zepsuć, nie rozstroić. Kody, które Dracid podał są do 9.1.3, a ja mam 9.1.1 .
Kody są identyczne w 9.1.1 i 9.1.3.
_________________ Przepraszam za mój polski, używam tłumacza Google.
Wersja: Prestige Pomógł: 24 razy Dołączył: 27 Cze 2018 Posty: 1560 Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2018-07-16, 08:20
Działa. Dzięki Panowie za pomoc. Kody są prawidłowe, udało mi się wejść w to szare menu, ale trochę czarna magia i mimo pokusy wolałem skupić się tylko na włączeniu funkcji Informacji 4x4, żeby czegoś nie napsuć.
Mam jeszcze jedno pytanie: czy włączenie menu takiego jak w Renault to jakiś duży problem? Chodzi mi oczywiście o kwestię graficzną (bardziej mi się podoba wizualnie).
20180716_071543.jpg
Plik ściągnięto 24 raz(y) 158,28 KB
20180716_071420.jpg
Plik ściągnięto 31 raz(y) 144,42 KB
_________________ EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. Psycho the rapist
Wysłany: 2018-07-16, 17:45
Ha! Działa. Dzięki za podpowiedź, bo w życiu bym na to nie wpadł. Obok tej opcji jest coś, co się przestawia Dacia-Renault takimi strzałkami. Byłem pewien, że to to.
Włączyłem sobie też funkcję TMC. Inna sprawa, czy to w ogóle działa w Polsce w MNE. Bo w R-Link 2 działa nieźle.
To właśnie uruchomiłem dzięki Twojemu wpisowi odnośnie ekranu 4x4 i przede wszystkim dzięki jas_pik'owi. Jutro spróbuję uruchomić AHA popołudniu bo w końcu są możliwości więc czemu z tego nie korzystać.
Wątpię by komunikaty TMC chodziły bo pewnie nie ma w plikach licencji ale zobaczy się jutro także. Zapewne by je dograć należy uwolnić navi :( bo inaczej się pewnie nie da (lub nie doczytałem )
@jas_pik - można linka do datku czy to tu czy na priv - dzięki.
_________________ Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
Ostatnio zmieniony przez d3mol3k 2018-07-17, 16:33, w całości zmieniany 1 raz
O dzięki serdeczne.
Mi tylko czasami nie wyświetla teraz temperatury koło zegarka. Miałem tak wczoraj rano. Po południu się pojawiła.dziś rano znowu nie było :-O. Zobacze co będzie popołudniu. Musze poobserwowac. Bo kiedy nie wyświetla się na ekranie podczas działania to wyświetla się na ekranie z godziną po wyłączeniu. Po włączeniu radia znow dwie poziome kreski i stmbol temp.
_________________ Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
Nie wszystko miałem w aucie pomontowane. Nowe autko.
@Belphegor zastanawiam się do czego jest nieaktywna opcja w dolnej linijce AIR? ;). Zobace po obserwuje u siebie tę temperature (wyświetlanie). Dzięki za info
Widziałem też tam nieaktywną funkcję ecall - czyli są przygotowani na obsługę tego systemu - zastanawiam się tylko czy rolę nadajnika pełniłby telefon sparowany z radiem? Ale to tylko gdybanie i odbiegnięcie od tematu.
@jas_pik do informacji z klimatyzacji manualnej rozumiem. Temperatura wewnątrz pojazdu z czujnika w podsufitce. Czyli Belphegor może sobie to uruchomić ;). Mnie to chyba nieprzydatne bo brak czujnika temperatury wewnętrznej kabiny.
Marka: Renault
Model: Clio IV F2
Silnik: 1.2 16V
Rocznik: 2017
Wysłany: 2018-07-20, 09:18
Od softu 8.0.5 była wizualizacja czujników, jak włączysz kamerę to pokazuje się jak na zdjęciu.
Pytanie czy automatyczna klimatyzacja ma czujnik temperatury wewnętrznej?
Dziwne może pytanie ale...w Lagunie II ta klima fajnie chodziła, tutaj często mam wrażenie że brakuje jej informacji o temperaturze, bo zwyczajnie robi się zbyt zimno, albo w drugą stronę, upał a ona sobie leciutko chłodzi.
jas_pik - podrzucisz, jak włączyć to info o klimatyzacji?
Pytanie dotyczyło przycisku ekranowego AIR przecież :)
Ale jaki BIC ma być nie wiem . Bo Ci co mają to nie piszą jaki jest numerek, jedynie informują że u nich działa :)
Jak tak dalej pójdzie to jeszcze Ci krawat zawiaze ( o tym drugim nie piszę bo nielegalne)
Pewnie niedługo czas na wymianę na wersje z DAB+ :)
Zdanego urucamiania silnika raczej juz robić nie będziemy bo teperatury poniżej -40 stopni chyba nam nie grożą :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum