Po podłączeniu kabla i przełączeniu PTT WIRE nadal nie dzieje się nic :) Wygląda to tak jak by przycisk na kierownicy był wyłączony.
Jeżeli chodzi o włączenie AHA to również system nie widzi żadnych zmian. W multimediach nie ma opcji wyboru AHA.
u mnie kody nie działają, po wpisaniu kodu pojawia się napis błędny kod czy coś w tym styku próbowałem wielokrotnie ale efekt jest ten sam
mam wersję Soft wersja 1.0.13.1.366_r39
Ostatnio zmieniony przez rad3k 2019-03-20, 09:14, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: NOWY DUSTER 3
Silnik: 1,0 ECO-G
Rocznik: 2024
Wersja: Extreme 5-os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2015 Posty: 1248 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-03-20, 17:43
Wcześniej zamieszczałem opis zawartości MIKOM_TEST_MN3
TUTAJ
Poniżej, tak na szybko:
Instrukcja po polsku, wejścia do ukrytego menu Micom Manager MN3 po polsku.
Mam nadzieję, że się przyda.
Jeszcze takie uwagi;
pamieć usb sformatowana FAT32, nie robić zmian- hurtowo, tylko pojedynczo. Co nie było opisane , tych kafelków nie dotykać.
instr_PL_micom_MN3.pdf Instrukcja po polsku MManager_MN3
Model: NOWY DUSTER 3
Silnik: 1,0 ECO-G
Rocznik: 2024
Wersja: Extreme 5-os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2015 Posty: 1248 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-03-20, 20:43
Obawiam się , że jeszcze nie. Jak wskazałeś "nie uwolniony" MN3 sprawdza wszelkie pliki pod względem poprawności i licencji. Na razie nie słyszałem , by ktoś to zrobił.
O bazie TMC pisałem tutaj
Jest cała lista zaimplementowana kodów z całego świata, na razie licencje TMC wgrywane są , jak mapy , normalna drogą, lecz fabryka nie uwzględnia jak dotąd Polski. Na zachodzie ludzie mają to normalnie, u nas nie. gdzieś wcześniej było to opisywane dla MN przez jas_pik.
Ostatnio zmieniony przez paul7 2019-03-20, 20:51, w całości zmieniany 2 razy
Kody działają super . Dzięki
Mam pytanie o
- fmi f&r (radar cofania nr 5 ) - czy może ktoś rozpisać funkcje ?
- air active (wyświetlacz aut. Klim.nr 10) mam klimę manualna czy aktywacja coś mi da ?
Nie chcę grzebać w ciemno , mam źle doświadczenie z wygrywaniem softu do tel :)
Ostatnio zmieniony przez Bartseb 2019-03-21, 20:36, w całości zmieniany 1 raz
Mam pytanie o - fmi f&r (radar cofania nr 5 ) - czy może ktoś rozpisać funkcje ?
Nikt jeszcze tego nie opisywał . Jesli możesz to zrobić to opisz.
Bartseb napisał/a:
air active (wyświetlacz aut. Klim.nr 10) mam klimę manualna czy aktywacja coś mi da ?
Manualna klima nie wysyła ( bo nie jest podłaczona do sieci CAN) żadnych sygnałów dlatego akurat nic Ci nie da ( ale też nikt tego nie potwierdzał)
Bez dzielenia się nawet takimi informacjami trudno coś więcej powiedzieć
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3949 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-03-21, 21:47
jas_pik napisał/a:
Manualna klima nie wysyła ( bo nie jest podłaczona do sieci CAN) żadnych sygnałów dlatego akurat nic Ci nie da ( ale też nikt tego nie potwierdzał)
Bez dzielenia się nawet takimi informacjami trudno coś więcej powiedzieć
Ja potwierdzam. Co prawda nie w Dusterze, ale nie sądzę żeby były różnice. Nie wyświetla żadnych informacji. Choćby o włączeniu klimatyzacji- to chyba jedyna funkcja manualnego panelu kontrolowana przez CAN.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2019-03-21, 22:02, w całości zmieniany 1 raz
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige Pomógł: 24 razy Dołączył: 27 Cze 2018 Posty: 1560 Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2019-03-22, 09:02
Cytat:
- air active (wyświetlacz aut. Klim.nr 10) mam klimę manualna czy aktywacja coś mi da ?
A to nie jest aby funkcja wyświetlania zmian w ustawieniu klimatyzacji i wentylacji na ekranie MNE? Bo ja to włączyłem u siebie i zdaje się, że było to właśnie AIR. Jak coś robię z jakimkolwiek pokrętłem lub przyciskiem klimatyzacji/wentylacji to na kilka sekund mam info o tym na ekranie MNE.
_________________ EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. Psycho the rapist
Jeśli zrobiłeś coś takiego to zrób zdjęcia i opublikuj informacje o tym co się dzieje przy jakim ustawieniu. W ten sposób wzbogacisz wiedzę wszystkich i pomożesz w rozwoju
Niezłe Easter Eggi koledzy tu wynajdują, a ja mam pytanie co zrobić żeby gdy ktoś do mnie dzwoni na wyświetlaczu pojawiała się nazwa dzwoniącego a nie tylko sam numer, przecież jak się wchodzi w książkę telefoniczną to w MN3 są widoczne wszystkie nazwy. Może coś w telefonie trzeba zmienić?
_________________ Browar domowy Mariampol
Ostatnio zmieniony przez Obywatel MK 2019-03-22, 11:51, w całości zmieniany 1 raz
To nie są Ester Egg-i tylko normalne funkcjonalności każdej MN . Zależą raczej od dodatkowych urządzeń ( klima/BI/inne moduły - które wysyłaja informacje po CAN)
A Twój problem to prawdopodobnie źle pozapisywane (nie w standardzie kontakty na telefonie)
Zrób porządek z kontaktami na telefonie ( nie używaj kontaktów z karty SIM) to wszystko będzie jak trzeba.
PS jak już uporządkujesz kontakty to usuń swój telefon ze sparowanych i sparuj go ponownie poprawnie dając dostęp do książki adresowej
OK, czyli mam coś pokręcone na telefonie. Muszę to rozkminić. A telefon sam się sparował po Bluetooth gdy go podłączyłem przez kabel po android auto. Nic nie musiałem parować.
_________________ Browar domowy Mariampol
Ostatnio zmieniony przez Obywatel MK 2019-03-22, 12:51, w całości zmieniany 2 razy
W co najmniej kilku znanych mi Daciach z MN3 Android Auto oraz Car Play był wyłączony . należało go uruchomić kodami testowymi czyli wejściem do Micoma .
W moim dusterze nie mogę się połączyć z android auto próbowałem wejść w menu testowe jednak pomimo "mcmtest_activate.ini" na pendrivie nie mogłem wejść do menu, próba sprawdzenia wersji przy pomocy pliku ,,logfiles_bavr" też nie spowodowała zadnych działań ( nic na pendrivie się nie nagrało) powoli tracę nadzieje, może nie potrzebnie czekałem z kupnem na nową wersje radia? :(
Ostatnio zmieniony przez Daniel222 2019-04-17, 15:13, w całości zmieniany 1 raz
Jaką mamy pewność na dzień dzisiejszy, że kafelek RES (nr 23) odpowiada za automatyczny rozruch silnika przy czym wiem, że to i tak nie będzie hulało :) Ma ktoś wiedzę czy z licencjami TMC na nowej wersji coś się ruszyło?
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3949 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-04-26, 12:41
Angerello napisał/a:
Jaką mamy pewność na dzień dzisiejszy, że kafelek RES (nr 23) odpowiada za automatyczny rozruch silnika przy czym wiem, że to i tak nie będzie hulało :)
Włącz sobie a zobaczysz takie obrazki jak poniżej. Oczywiście funkcjonalnie nic to nie da, bo nie może dać.
Jaką mamy pewność na dzień dzisiejszy, że kafelek RES (nr 23) odpowiada za automatyczny rozruch silnika przy czym wiem, że to i tak nie będzie hulało :)
Włącz sobie a zobaczysz takie obrazki jak poniżej. Oczywiście funkcjonalnie nic to nie da, bo nie może dać.
No to na MNE funkcja jest a w PyClip-ie zdaje się również zdalny rozruch jest z możliwością uruchomienia i w dd4all też tylko musi znaleźć się odważny co pierwszy to połączy.
Wysłany: 2019-04-26, 14:02
Black Dusty napisał/a:
No to na MNE funkcja jest a w PyClip-ie zdaje się również zdalny rozruch jest z możliwością uruchomienia i w dd4all też tylko musi znaleźć się odważny co pierwszy to połączy.
Poza softem na pewno do tego potrzeba osprzętu, modułów których w naszych wersjach nie ma. Poza tym pewnie inne silniki wchodzą tu w grę- choćby jak w Rosji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum