to jak chcesz się bawić to bierz to co podesłałem. Wyjdzie Cię taniej niż to pokazywałeś. Wybierz sobie czy wersję BT czy WiFi. Sprawdzony dongiel z DDT4ALL.
Ostatnio zmieniony przez Czajo 2022-09-07, 07:58, w całości zmieniany 1 raz
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3949 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2022-09-07, 09:17
Jak rozumiem sprzedający zapewnia, że zestaw łączy się z Renault i Dacią a jedynie nie jest w stanie zagwarantować, że zrobisz tym te zmiany które podałeś (bo i skąd ma wiedzieć skoro tego nie robił)? W takim razie nie ma problemu- jeśli podaje, że urządzenie łączy się z Dacią a jednocześnie pracuje z ddt4all i RenoLink, to można nim zrobić wszystko co umożliwiają współpracujące programy. Interfejs to tylko komunikacja z samochodem a za to co można tym zrobić odpowiada już oprogramowanie. Też uważam, że cena zawyżona, ale jeśli ją akceptujesz, to możesz brać.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2022-09-07, 09:18, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 0.9 90 km
Rocznik: 2018
Wysłany: 2022-09-07, 10:32
Dzieki za szybkie odpowiedzi.Mam dobry ELM ale mam go do komunikacji tylko na szybko do dzialania z telefonem.Jak wspomnialem chce to zamontowac DDT4all na tym starym lapku wiec musze ogaenac ELM na kablu.Ewentualnie zobacze czy ten kabel z diagboxa ogarnie temat.Jak rozumiem DDT4all do ogarniecia jest chocby na stronie dacia dauster.Chodzi mi o to zeby go dobrze wgrac.
w tym temacie masz linki jak i opis, które kable działają - zachęcam do lektury ;)
ddt4all nie wymaga instalacji ( z tego co pamietam :) ), tylko rozpakowania, za to wazna jest baza ECU którą trzeba wgrać odpowiednio.
a to lapek nie ma BT ani WiFi? Co to za lapek?
Wysłany: 2022-09-07, 12:06
Stara toshiba satelite, kupiona specjalnie tylko po to zeby miec kompa do citroena i peugeota DIAGBOX ktory to jest na kablu.
Mam innego lapa ale po aktualizacji do win 10 zamula straszliwie.
jak była na czymś wyższym niż Win XP to wręcz niemożliwe by nie miała wifi i BT... tak czy siak póki co padły wszelkie odpowiedzi na Twoje pytania :)
Podsumowując:
• możesz kupić podany przez Ciebie interfejs kablowy, jeśli jego chip jest zgodny z DDT4ALL (początek tego tematu) i cena Tobie nie przeszkadza
• zamiast DDT4ALL możesz użyć ECU Tweakera na Androida (czyli port DDT4All na Androida) z ELMem, który posiadasz do telefonu
• możesz użyć ELMa, którego masz przy telefonie z tym starym twoim lapkiem...
• ...lub nowszym ;)
@EDIT: ściagnij najnowsza dostępną chyba 1.81. Do tego potrzebujesz bazę ECU (tak samo jak do DDT4ALL) np. klik (z 2019) lub KLIK (z 2021)
Ostatnio zmieniony przez Czajo 2022-09-07, 12:24, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2022-09-07, 15:06
No to jeszcze jedno pytanie.
Sposob uruchomienia kompa spalania jest podany dla daustera.Na stronie daustera jest kilka fajnych rzeczy do wlaczenia- wiem o ile mam te moduly-Na sucho idac ich opisem ze strony poszlo latwo.
Pytanie czy postepowac w taki sam sposob w sandero czy jest jakas inna sciezka?
Pytam bo jak cos zrypie to mi kleknie.
Wysłany: 2022-09-07, 15:53
Ok , cos zaczynam prazyc.W " lupie" wyszukukalem logan/ sandero i zjechalem na dol do Meter Clouster. Tam w PL Clouster i juz po Polsku leci liczniki dalej zmiana konfiguracji i dalej jak na zalaczonych obrazkach z kompa z ddt4all
Wysłany: 2022-09-09, 14:55
Dziekuje Wam za pomoc.Komputerek odpalony, wskazanie temperatury odpalone, 250 zl. zaoszczedzone😁.
Mialem po tej operacji przez chwile problem z brzeczkiem LPG, ale wyjecie kluczyka, otwarcie drzwi i zamkniecie pomoglo- gdzies czytalem ze ktos tez tak mial i otwarcie drzwi wyjasnilo problem.
Prosze sie nie przejmowac jezeli po wykonaniu aktywacji i rozlaczeniu sie wyjmiecie kluczyk a ekran bedzie podswietlony.Po jakis 30 sek.sam zgasnie.Po przekreceniu kluczyka bedziecie sie juz cieszyc aktywowanymi opcjami.Pozdrawian.Zrobilem to przez ecu tweaker na komorce.Jakies 2 min roboty.Jak ktos nie czuje sie na silach albo nie ma obd, a jest ze Szczecina chetnie pomoge swoim sprzetem.
Pozdrawiam.
Wysłany: 2022-09-09, 19:06
Ok,to jeszcze jedno pytanie.
Czy jak wyjmiecie kluczyk ze stacyjki to czy dalej swieci sie Wam ten prawy wyswietlacz gdzie sa kilometry czy gasnie w momecie wyjecia kluczyka? U mnie sie swieci ten wyswietlacz i ikonka recznego. Po 50 sek.gasnie sama a jak zamkne centralnym to gasnie od razu.Po odbezpieczeniu zalacza sie w momecie otwarcia drzwi.
Wczesniej jakos nie zwrocilem na to uwagi szczegolnie ze nie jezdzilem wieczorem.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3949 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2022-09-10, 00:46
Dokładnie - tak to działa fabrycznie. Po włączeniu podświetlenia zegarów zawsze podczas jazdy, będzie tak się zachowywać cała tablica a nie tylko ekran komputerka..
Wysłany: 2022-09-10, 06:02
No u mnie tak nie jest.Przyjechalem wczoraj z trasy gdzie jechalem juz na swiatlach i po zgaszeniu swiatel mijania, zegary normalnie zgasly.Swiecil sie tylko monitorek gdzie jest licznik,temp.,wskazania komputera itp.Po zgaszeniu auta i wyjeciu kluczyka, na desce dalej swiecil sie ten monitorek i ikonka recznego.Zgasly zaraz po zamknieciu auta pilotem.No ale jezeli wyjme kluczyk i nic nie robie to same swieca 50 sek.
Jezeli jest to efekt uboczny moich aktywacji to biore to na miekko a pytam bo moze jest tak fabrycznie chociaz mi sie wydawalo ze po wyjeciu kluczyka ze stacyjki to wszystko gaslo od razu.
Wysłany: 2022-09-10, 10:41
Ok sprawdzone na takim samym modelu tylko z 2020 i jak kolega Dymek napisal , zapalaja sie po otwarciu drzwi wszystkie zegary a potem gasna po wyjeciu kluczyka z lekkim opoznieniem.
Czy w ecutweakerze lub DDT4ALL można odczytać korekty wtrysków w silniku DCI?
Jeśli tak, to w którym miejscu i jak to się nazywa po francusku? (bo u mnie część opisów ecutweakera jest po francusku)
Wejść w lokalizację na komputerze, gdzie wcześniej zainstalowano aplikację DDT4ALL lub DDT4ALL Dacia. Zwykle to jest folder Program Files x86 (lub Program Files) na dysku C (systemowym)).
Usunąć plik o nazwie ecu.zip i wgrać pobrany albo wykonać operację zastąpienia pliku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum