Witam!
Mam pytanko czy ktoś z kolegów robił odcięcie pompy paliwa w Daci Sandero Stepway rocznik 2013 silnik 09 litra?
Lub wskaże zdjęcia - schemat gdzie znajduje się pompa paliwa oraz kolor kabli?
Alternatywa do autoalarmu / taki miałem w seta cordoba sprawny i nie zawodny oczywiście był też alarm fabryczny ale moje odcięcie zapłonu dwukrotnie uratowało seata/
Pozdrawiam
_________________ Lepiej grzeszyć i żałować niż żałować, że się nie grzeszyło :)
Tak samo jak w poprzedniej generacji pompa znajduje się w baku, jest zespolona z czujnikiem poziomu paliwa i jest dostępna po podniesieniu siedziska tylnej kanapy, pod dużą okrągłą gumową zatyczką z prawej strony.
Nie wiem, czy kolory kabli na pewno pozostały te same, bo nowych schematów nigdzie nie ma, ale powinny i to akurat przecież łatwo sprawdzić, podając napięcie na kolejne piny w gniazdku:
pin - linia - kolor - opis
A1 - 47A - beżowy - minus czujnika poziomu paliwa
B1 - 41A - biały - plus poziomu paliwa
C1 - 3NA - szary - plus zasilania pompy
C2 - MG - czarny - masa
Ja bym jeszcze dodał. Plus zasilania przewód szary można znaleźć w złączu R2 pin 41, złączu R212 pin A12 oraz przy przekaźniku 236 który znajduje się w skrzynce bezpieczników komory silnika pin B5 kolor szary. Do przekaźnika pin B3 kolor czerwony dołączony jest plus z bezpiecznika F02 który przez styk przekaźnika podaje plus na zasilanie pompy paliwa.
Serdeczne dzięki za pomoc. Ale malutka prośba czy jakieś foty komory silnika z oznaczeniem w którym miejscu to jest? W Dacii jestem zielony co gdzie się mieści i poznaję powoli . Seata miałem dość dobrze opanowanego
A jest może dostępna instrukcja techniczna modelu Dacii Sandero Stpway?
Pozdrawiam
_________________ Lepiej grzeszyć i żałować niż żałować, że się nie grzeszyło :)
0. O samej pompie napisałem chyba dość dokładnie (;
1. Przekaźniki: DACIA Klub Polska » DACIA » Kompendium Dacii » Bezpieczniki i przekaźniki » http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=2301 (tam też znajduje się R212 - to ta główna wtyczka w środku).
2. R2 znajduje się pod deską rozdzielczą, z lewej strony (mniej więcej za skrzynką bezpieczników kabiny).
Wysłany: 2016-03-19, 17:20 Bezpiecznik i przekaźnik pompy paliwa w lodgy
Witam!
Zwracam się z prośbą o wskazanie bezpiecznika oraz przekaźnika pompy paliwa w moim samochodzie mile widziane zdjęcia lub schematy. Chciałbym wykonać ukryty wyłącznik pompy paliwa.
Ostatnio zmieniony przez laisar 2016-03-19, 17:38, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2016-03-19, 18:29 Re: Bezpiecznik i przekaźnik pompy paliwa w lodgy
Lucjan napisał/a:
Witam!
Zwracam się z prośbą o wskazanie bezpiecznika oraz przekaźnika pompy paliwa w moim samochodzie mile widziane zdjęcia lub schematy. Chciałbym wykonać ukryty wyłącznik pompy paliwa.
Czy już masz Lodgy czy Sandero? Awatar mówi co innego niż o co to prosisz....
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Może ktoś wie jakiego koloru są przewody zasilające pompę paliwa byłby lepszy dostęp aby zrobić odcięcie pompy. Rozumiem że kable lecą pod wykładziną od strony kierowcy?
Wykonałem rozłączenie pompy paliwa przesyłam zdjęcie wtyku pompy paliwa + zasilania pompy po przekręceniu kluczyka pojawia sie na chwilę i niknie. Jeżeli uruchomimy silnik + jest cały czas.
Może komuś się przyda
Kostka pompy paliwa.jpg
Plik ściągnięto 287 raz(y) 146,22 KB
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum