Generalnie przepychanie zasp to nie jest dobry pomysł
No wieeem, ale to takie fajne! :DDD I jeszcze te nienawistne spojrzenia ptysiów w hondach civic. ;D
O tak ! To uczucie, gdy zimą wsiadasz do samochodu, uruchamiasz i odjeżdżasz podczas gdy reszta biega dookoła auta udeptując śnieg butami, bo nie chce ruszyć... Bezcenne.
Między innymi dlatego stwierdziłem: nigdy więcej plaskaczy z napędem na jedną oś !
Nie polecam tych świateł - coraz więcej tego modelu świeci wręcz na niebiesko (barwa około 8 - 10 000 K) Nie wiem co tam pcha chińczyk, ale jest nieciekawie.
Dostałem spory rabat z montażem od razu u dealera.
Czy dealer wziął również na siebie odzyskiwanie dowodu rejestracyjnego po odebraniu go przez policję za niezgodny z przepisami montaż świateł? :)
Ostatnio zmieniony przez laisar 2012-10-04, 23:05, w całości zmieniany 1 raz
leszeks [Usunięty]
Wysłany: 2012-10-02, 09:01
bebe napisał/a:
wdaniun napisał/a:
Dostałem spory rabat z montażem od razu u dealera.
Czy dealer wziął również na siebie odzyskiwanie dowodu rejestracyjnego po odebraniu go przez policję za niezgodny z przepisami montaż świateł? :)
Faktycznie, wygląda, że są zbyt blisko tablicy rejestracyjnej. Trzeba sprawdzić, czy jest nie mniej niż 60cm odstepu między dziennymi,. Ja mam założone te same ledy Philipsa ale maksymalnie w samych rogach atrapy, jest wtedy tylko ok 5cm zapasu (odstęp między światłami 65cm).
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2384 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-10-02, 09:23
leszeks napisał/a:
Faktycznie, wygląda, że są zbyt blisko tablicy rejestracyjnej. Trzeba sprawdzić, czy jest nie mniej niż 60cm odstepu między dziennymi,. Ja mam założone te same ledy Philipsa ale maksymalnie w samych rogach atrapy, jest wtedy tylko ok 5cm zapasu (odstęp między światłami 65cm).
A co z max 40 cm od krawędzi bocznej?
leszeks [Usunięty]
Wysłany: 2012-10-02, 09:51
bebe napisał/a:
leszeks napisał/a:
A co z max 40 cm od krawędzi bocznej?
Nie ma już takiego wymogu. Dyskutowalismy już na ten temat na forum
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2384 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-10-02, 10:40
leszeks napisał/a:
Nie ma już takiego wymogu. Dyskutowalismy już na ten temat na forum
Dyrektywa nie jest obowiązującym prawem w krajach członkowskich UE. Dyskutowaliśmy już o tym na forum. :) Dopóki nie wyjdzie rozporządzenie ministra, kijowy przepis o 40 cm od krawędzi bocznej nadal obowiązuje. :(
I konkluzja jest taka, że wymóg 40 cm jest, ale wiadomo, że kiedyś go nie będzie - i z ewentualną nadzieją, że może już teraz by się nie czepiali...
Natomiast te 60 cm było, jest i będzie.
Ostatnio zmieniony przez laisar 2012-10-02, 12:16, w całości zmieniany 1 raz
leszeks [Usunięty]
Wysłany: 2012-10-02, 11:38
Kochani, przeczytajcie jeszcze raz dokładnie Artykuł 8 Dyrektywy nr 97/30/WE.
Przecież wynika z niego jasno, że diagnosta może Was w d... pocałować, jeśli nie ma owych 40cm od bocznego obrysu... chociaż niezbadane są wyroki naszych sądów :)
Pod koniec grudnia mam badanie techniczne, zrelacjonuję Państwu jego przebieg.
A tak właściwie, to odchodzimy od tematu :)
wdaniun, witam serdecznie - MCVka da Ci wiele radości z jazdy - super auto!
Ostatnio zmieniony przez leszeks 2012-10-02, 11:54, w całości zmieniany 3 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum