hej,
Jestem juz mozna powiedziec "doswiadczonym" właścicielem czarnego Dustera , ale nie było wcześniej okazji założyć tematu o aucie. Na pewno spróbuję tu trochę relacjonować zmiany, moze podoklejam tematy w ktorych robilem instrukcje , przykłady serwisowania dustera. Jak na razie jestem bardzo zadowolony z użytkowania auta. Nie dużo pali, jest w miare komfortowy i ma spora przestrzen ladunkową. Sporo w przeciągu ponad 2 lat już zrobiłem koło auta - trochę małych zmian, trochę serwisowania handmade pod "tzw. blokiem" :) ci którzy czytają forum na pewno kojarzą :)
pozdro
Na fotce ostatni przebieg z grudnia `15
i ... teraz nowe zabawki do ukladu kierowniczego - jak robic to calość ... skoro będę robił tzw "geometrię kół" a to praktycznie połowa kosztów części :]
wymienilem , niecale 200pln na allegro , no i ten też przydałoby się polakierować (albo wymienić może) - zajechał jakis czas temu gościo drogę i obtarł lewy przód , na razie podmaskowany czarnym waxem
mi chodziło głównie o ten dziwny patent przerabiania na pakiet look (srebrna część przedniego zderzaka), popularny właśnie w tych rejonach o których napisałem, tam większość dusterów bez fabrycznego pakietu look albo po dzwonie ma pomalowane na srebrno całe lusterka i pół przedniego zderzaka, często też okolica halogenów jest wygładzona i pomalowana pod kolor auta.
_________________ Moje Dustery (sprzedane..)
Mini Clubman F54 2.0d
Jedna strona naklejona , choc najleilem na drzwii tylne w calosci a nie jak ruski na czesc dolna drzwii a gorna na tylny blotnik (nadwozie), mam nadzieje, że będzie się trzymać bo nie było za ciepło .
i tylne
Przyklejona uszczelka dacii z ph1/ph2 na tylne drzwii ,
Tylko na dole drzwii jest brak rantu i uszczelka sobie wisi ...
Czy cos nie tak przykleilem - pomyliłem strony ?
Wgrałem wersję odpowiednią i nowe mapy Polski dla iGo8, głos już jest Ok.
Idą też filmiki w VideoPlayer ( jednak zacinaja teledyski przy duzej rozdzielczosci ) i inne..
Ostatnio zmieniony przez corrado 2016-03-07, 18:31, w całości zmieniany 1 raz
Te P nadają się na spód spokojnie, natomiast na tył tylnych drzwii przy samym błotniku jak pokazałem na zdjęciu trochę są za grube wg mnie i trzeba huhnąć drzwiami żeby się zamknęły .
No więc dzisiaj wymieniłem długo oczekujący drążek kierowniczy z koncówką drązka k.
Co potrzeba
klucz 19 - kontra na zbieznosc
klucz 16 lub 17 mm w zaleznosci od producenta koncowki drazka ( TRW miał 16 , natomiast ABS 17)
jakies kombinerki
cos ciekiego do zerwania opaski,
trytytka lub zacisk skrecany
mlotek
lewarek
No to niech zdjęcia przemówią, jak coś to można pytać
nowy drazek idzie
stoi sztywno bez luzu
nowa koncowka
a tu juz kontra 19mm kluczem po ustawieniu "zbieznosci"
40min na lewarku ze spakowaniem zabawek i zalozeniem kola spowrotem
Ostatnio zmieniony przez corrado 2016-04-01, 10:14, w całości zmieniany 2 razy
Tak, te używałem, które wkleiłeś.
Tej ostatniej nie używałbym z 1 powodu że jest za gruba ... i 2. ma wzmocnienie aluminowe , które może przy otwieraniu/zamykaniu drzwii może porysować lakier
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum