gregorisan, filtron ma słabe węglowe ogólnie. Ja miałem podobne doświadczenia w Marei. Później mi zamontowali węglowy jakiejś innej firmy (Bosch?) w serwisie Boscha i to faktycznie było coś. Jednak cena jak za 3 filtrony węglowe... Nie stawiałbym krzyżyka na węglowym przez przygodę z filtronem ;).
Marka: Dacia
Model: LOGAN MCV II
Silnik: 0,9Tce 121KM@186Nm
Rocznik: XII 2017
Wersja: Stepway Outdoor Pomógł: 52 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 1955 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2017-10-21, 21:08
gregorisan, nie wiem dlaczego masz problem z filtrem weglowym. Ja od kiedy posiadam swojego logana czyli od marca br. juz 2 razy wymieniałem filtra kabinowy, ostatnio 2 tygodnie temu i po raz kolejny założyłem filtr węglowy marki FILTRON. Nigdy nie miałem z nim żadnych problemów, szyby odparowują normalne, w aucie nie śmierdzi zanieczyszczeniami z zewnątrz wiec według mnie filtr spełnia swoje zadanie przynajmniej u mnie w aucie. Różnica w cenie między papierowym a weglowym FILTRONA w InterCarsie bez zniżek to raptem 10zł. Ja po zniżkach za swój zapłaciłem bodajże 24zł
Model: Sandero II Stepway Laureate
Silnik: 0.9 TCe 90 S&S
Rocznik: 2015
Wersja: Stepway2 Pomógł: 5 razy Dołączył: 30 Sie 2015 Posty: 1365 Skąd: Racibórz
Wysłany: 2017-10-22, 07:46
dudu$, u mnie założenie było proste - węglowy miał pochłaniać zapachy nawet kosztem pogorszenia cyrkulacji powietrza. Ale nie wywiązał się z tej roli bo jak śmierdziało na zwykłym filtrze tak śmierdzi w przypadku węglowego. I naprawdę wolniej odparowują szyby a to już był gwoźdź do trumny... Może te droższe, renomowanych firm rzeczywiscie są skuteczniejsze, ale jednak się już więcej nie skuszę
Wolę sobie przy zakupie materiałów na przegląd zakupić z góry dwa standardowe filtry i wymieniać je co pół roku przy okazji odgrzybiania klimy.
Model: Sandero II
Silnik: 1.0 sce
Rocznik: 2017
Wersja: Ambiance
Wysłany: 2017-11-19, 18:57 Fitr nr 272889739R
Witam szukam plastikowej obudowy filtra kabinowego do Sandero II nr 15 na zdjęciu. Gdzie można zakupić. Auto bez klimatyzacji i chciałbym zamontować po wycięciu obudowy w nagrzewnicy.
ostatnio liść wpadł mi do nadmuchu... trochę drażniło terkotanie na szczęście po kilku ruchach obiegiem wyleciał... jak się na przyszłość pozbyć tego problemu w mojej Sandrze ?
_________________ jednoosobowy SANDERO OFF ROAD TEAM POLAND
Model: Logan MCV II Ph1
Silnik: 1.2 16v 73KM
Rocznik: 2015 120kkm
Wersja: Laureate Pomógł: 22 razy Dołączył: 21 Sie 2015 Posty: 638 Skąd: Poznań
Wysłany: 2018-05-29, 16:53
No gniecie się... zależnie od pokładów cierpliwości. W dusterze jest klapka na filtrze, więc nie ma wątpliwości jak włożyć - też się gniecie. https://youtu.be/IU84p3RVXQE?t=1m39s
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum