ja właśnie zamówiłem w moim ASO (Zodiak Witold Gut) cena taka sama jak powyżej, jutro będę miał.
Czy faktycznie tych spinek jest za mało i trzeba dokupić?
Marka: Dacia --> Renault
Model: Duster 2 --> Kadjar
Silnik: 1.2 TCe 1.5 dCi EDC
Rocznik: 2017(m2018) --> 2017
Wersja: Prestige Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2010 Posty: 1700 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-07-19, 11:14
Cytat:
Prezez a do Dustera też takie coś jest, bo ten kosztuje 40,26zł?
Hehe.. jest do Sandero i Logana. Dziś byłem na przeglądzie okresowym i się dowiedziałem, że są już od dawna. Powiedziałem, że do Dustera też powinny pasować, bo niby czym ma się ta kratka różnić i mi wstawili przy okazji przeglądu. Koszt bez rabatu - 41,50 PLN brutto.
Zrobiłem fotki po zamontowaniu.
P.S.
Przegląd robiłem w Warszawie na Puławskiej (u klubowego dealera )
I dobrze się złożyło, że wczoraj pojawiło się info o tym filtrze - to już dziś mam
Foiltr_kratka2.JPG
Plik ściągnięto 395 raz(y) 94,41 KB
Foiltr_kratka1.JPG
Plik ściągnięto 456 raz(y) 72,7 KB
Ostatnio zmieniony przez Prezes 2011-07-19, 11:17, w całości zmieniany 2 razy
Marka: Dacia
Model: Duster 4X2
Silnik: 1,5 dCI 110 KM
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate Pomógł: 7 razy Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 846 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-07-19, 20:55
Prezes napisał/a:
Powiedziałem, że do Dustera też powinny pasować, bo niby czym ma się ta kratka różnić i mi wstawili przy okazji przeglądu. Koszt bez rabatu - 41,50 PLN brutto.
Generalnie nie podoba mi się ten pomysł. Bo zatyka znakomicie kratki. I deszcz na to pada i śnieg. I kurz się osadza i pyłki roślin. Owszem, z początku może i filtruje ale po miesiącu albo dwóch będzie strasznie zasyfiony i zapleśniały. IMHO kratki nie powinny być zasłaniane za to filtr powinien być głębiej, tuż przed wlotem powietrza do nawiewów. Jak odbiorę swojego Dustera to będę kombinował ale inaczej...
@wojtek_pl: Ale zanim zaczniesz kombinować to jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś proponuję najpierw przeczytać cały temat od początku - żebyś nie musiał wywarzać otwartych drzwi (;
Generalnie nie podoba mi się ten pomysł. Bo zatyka znakomicie kratki. I deszcz na to pada i śnieg. I kurz się osadza i pyłki roślin. Owszem, z początku może i filtruje ale po miesiącu albo dwóch będzie strasznie zasyfiony i zapleśniały. IMHO kratki nie powinny być zasłaniane za to filtr powinien być głębiej, tuż przed wlotem powietrza do nawiewów. Jak odbiorę swojego Dustera to będę kombinował ale inaczej...
Najlepszym rozwiązaniem jest kratka przy wlocie powietrza (patent z bodajże niemieckiego forum - moskitiera na ramce), ale raczej mało kto się z tym będzie męczył.
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4273 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-08-29, 22:13
Mi tez wentylator cos "przycina" Raz odpalilem standardowo na I biegu - cos terkocze. Dalem II i III mocniej, potem ucichlo ale na III biegu slychac, bardziej czuc wibracje przenoszace sie na kierownice. Wczesniej tak nie bylo. Czyzby jakas wada waiatraczkow ujawniajaca sie po dwoch latach eksploatacji ?
A tak informacyjnie fitr kabinowy do Sandero, Logana, ten montowany na kratce na podszybiu, nr 8671017558 pasuje też do Dustera. Właśnie sobie zamontowałem. Zobaczymy jak będzie się sprawował i czy nie zasyfi się zbyt szybko. W końcu jest całkiem mocno schowany pod maską.
Na wszelki wypadek odrysowałem sobie kształty tych filtrów i poszukam jakiejś drobnej (ale bez przesady) siatki aby zamontować na podszybiu zamiast tego filtra. W końcu filtr przeciwpyłkowy mam (podobno) tyle że jest on chyba za wentylatorem a przed parownikiem/nagrzewnicą a mnie chodzi o niewpadanie liści itp do wentylatora.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum